Zvonoteca

# Sărăcie lucie prin județul nostru. Nici profitul din cerșit nu mai este ce a fost. Sătui să câștige doar bani de pită, cerșetorii de pe la noi au luat drumul orașelor din județele vecine. Chiar dacă drumul Clujului e lung, pentru pomanagii nu e deloc greu să ajungă acolo. Transportul e moca cu trenul, iar cu nașu’ te poți înțelege. Tariful a scăzut, din cauza crizei.

# O domniță frumușică, roșcată și înfocată, iubitoare de mișcare și sală, a început de ceva vreme să facă plimbări în aer liber, pe Meseș. Are însoțitor, pentru că pe acolo, prin frunziș, nu e de mers singur. Gurile rele vorbesc că însoțitorul a început să fie urmărit de consoartă și, tumna în pădure, s-a iscat o răfuială mai ceva ca între animalele sălbatice. Roșcata fu’ bătută și de atunci, de câteva zile, poartă ochelari de soare. Și la serviciu și pe stradă.

* A se considera pamflet. Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare! Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # Sărăcie lucie prin județul nostru. Nici profitul din cerșit nu mai este ce a fost. Sătui să câștige doar bani de pită, cerșetorii de pe la noi au luat drumul orașelor din județele vecine. Chiar dacă drumul Clujului e lung, pentru pomanagii nu e deloc greu să ajungă acolo. Transportul e moca cu trenul, iar cu nașu’ te poți înțelege. Tariful a scăzut, din cauza crizei. # O domniță frumușică, roșcată și înfocată, iubitoare de mișcare și sală, a început de ceva vreme să facă plimbări în aer liber,…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment