5 cele mai frumoase destinații de vizitat în nordul României

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/sw7f5ERrMk4

Sigur, orașul în care îți duci traiul de toate zilele o fi el foarte frumos, dar adevărul este că n-ai experimentat cu adevărat ce înseamnă viața în România dacă nu ai făcut cel puțin o vizită în nordul frumoasei noastre țări. Evident, ne referim la Maramureș, Bucovina sau chiar nordul Moldovei. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva obiective de neratat în cazul în care te decizi că a venit vremea pentru concediu. 

Cazează-te într-o locație premium din Maramureș și te vei bucura pe pielea ta de obiceiurile locului! 

Mănăstirea Săpânța-Peri 

Începem lista cu acest complex mănăstire în care locuiesc maici, încă din 1997. Ce este special la această mănăstire este faptul că măsoară 78 de metri înălțime, ceea ce o face și cea mai înaltă structură din lemn din Europa. Ea a fost construită cu ajutorul metodelor tradiționale și este acoperită cu nu mai puțin de 8,5 kilograme de aur, ceea ce înseamnă că o vei vedea cu ușurință chiar și de la distanță. 

Baza ei este construită din piatră, iar restul din lemn de stejar. Nu vei putea trece cu vederea nici superbele sculpturi exterioare din lemn. 

Muzeul Satului Bucovinean 

 

Situat lângă Cetatea de Scaun a Sucevei, acest muzeu se laudă cu ulițe care par că te duc direct înapoi în timp. Locuințele de aici sunt făcute din lemn sau din chirpici, cu geamuri minuscule, departe de termopanele cu care ne-am obișnuit mai toți în zilele noastre. 

Pe lângă gospodăriile și diversele anexe pe care le poți admira, te sfătuim să arunci o privire și în așa numita vatră a satului, acolo unde sunt poziționate biserica și a ei clopotniță. Acestea datează încă din anul 1783 și au fost aduse din satul Vama. 

Cetatea de Scaun a Sucevei 

Dacă tot am pomenit de Cetatea de Scaun a Sucevei, nu o puteam trece cu vederea! Principală reședință a domnilor Moldovei pe o perioadă de aproximativ 200 de ani, acest monument istoric a fost construit la sfârșit de secol XIV. 

În zilele noastre monumentul a fost reabilitat în întregime și vizita va fi îmbogățită de diverse mesaje cu explicații, atât în română, cât și în engleză. În unele încăperi te poți bucura inclusiv de activități interactive. 

Casa memorială Ion Creangă 

Dacă ai fost un fan declarat al pățaniilor lui Nică, atunci n-ai cum să refuzi o vizită la casa memorială a scriitorului Ion Creangă din Humulești. Scriitorul a locuit în această casă încă de la naștere și până în 1846. Descendenții săi au ocupat locuința până în anul 1959. 

Chiar lângă muzeu te poți bucura de un parc tematic, acolo unde poți să admiri câteva personaje din poveștile sale, mai exact capra și lupul, cocoșul sau vulpea și ursul. 

Lacul Albastru 

Vom încheia lista cu un obiectiv  cu totul și cu totul special, mai exact Lacul Albastru, cel care-și poate schimba nuanța atât în funcție de poziția soarelui, cât și de temperatura apei, ceea ce-l face unic în lume. Astfel, primavara este albastru, vara verde închis cu accente de smarald, iar toamna bate din verde închis spre maro. 

Explicația acestui fenomen are legătură cu procesul de formare: lacul a apărut ca urmare a prăbușirii unei mine, mineralele reziduale fiind și cele care dau culoare apei. Poți ajunge la acest obiectiv foarte ușor, lacul aflându-se la doar 35 de minute de mers pe jos de orașul Baia Sprie. 

Ce spui, acum că ai aflat mai multe despre toate aceste obiective unice, merită să faci o vizită în nordul României? Noi credem că vei fi încântat de ce vei descoperi aici! 

 

One Thought to “5 cele mai frumoase destinații de vizitat în nordul României”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/sw7f5ERrMk4 Sigur, orașul în care îți duci traiul de toate zilele o fi el foarte frumos, dar adevărul este că n-ai experimentat cu adevărat ce înseamnă viața în România dacă nu ai făcut cel puțin o vizită în nordul frumoasei noastre țări. Evident, ne referim la Maramureș, Bucovina sau chiar nordul Moldovei. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva obiective de neratat în cazul în care te decizi că a venit vremea pentru concediu.  Cazează-te într-o locație premium din Maramureș și te vei bucura pe pielea ta…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.