Zvonoteca

# Nu mai este un secret pentru nimeni practica unor unități comerciale care își bat joc nu doar de banii clienților, cât mai ales de sănătatea lor, punându-le viața în pericol prin produsele din sortimentele pandemice pe care le vând. Dacă încă mai vedem la farmacii celebre, care ne sufocă cu reclame îmbibate în penibil și cântecele populare vesele, farmacii care vând o cutie cu 50 de măști la prețul de 170 de lei, nici marile magazine nu fac excepție de la furăciune și batjocură. Deschideți nu doar ochii, ci și cutiile cu măști înainte de a le cumpăra! La un celebru market din ombilicul municipiului, ăla de vă spune la raft un preț, iar la casă vă recită altul, vinde o grămadă de măști neconforme, fără inserție din sârmă, fără număr minim de straturi de material, o batjocură desăvârșită. Prețul e ademenitor, 50 – 60 de lei cutia. Nu vă sfiiți să deschideți cutiile, să desfaceți punga (pentru că producătorul parșiv a avut grijă să le ambaleze în șapte straturi (asta ca să nu aveți vreme să le tot desfaceți pentru a le verifica) și să vedeți ceea ce conțin. Dacă o cutie conține ceea ce zvonărașul v-a povestit mai sus, luați cutia și plasați-o ferm și iute în căpățâna șefei de magazin care, evident, știe ce vă vinde și vă rânjește în față, bucuroasă că a mai prostit un client. La mijloc e sănătatea, chiar viața dumneavoastră, precum și a celorlalți, dincolo de gaura din portofel și frustrarea că ați fost păcăliți.

# Colorata, mâine-i gata! Vă mai amintiți sloganul anilor din secolul trecut, rostit cu voce tare de fotografii ambulanți de pe Litoralul românesc? E încă valabil, doar că s-a mutat în piață, în vremurile urâte ale prezentului. Multe dintre roșiile din piețe sunt, de fapt, niște clone colorate, în majoritatea lor. Înroșite peste noapte cu tot felul de substanțe care, potrivit specialiștilor horticultori, accelerează uluitor procesul de colorare; pline de apă, fără niciun gust, cele mai multe sortimente de tomate din piețe sunt și ele, așa cum multe alte produse sunt, niște mizerii. Aveși grijă ce producător alegeți. În sensul în care să fie chiar producător și nu samsar șmecher, astfel încât, mai ales dacă luați o cantitate mai mare, puteți să rugați să vi se ofere o probă, pentru degustrare. Dacă roșia se fleșcăie instantaneu pe limbă și nu are gust ori mirosul specific de tomată, nu vă speriați, nu aveți coronavirus, ci doar un comerciant mincinos care zâmbește în fața dumneavoastră.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Cele semnalate tin de resortul unei institutii, unde un pluton de inşpectori incasează o căruță de bani ca salariu, plus sporuri pentru muncă (?) grea. Pe ei nu-i întreabă nimeni ce mai lucrează?

Leave a Comment