Zvonoteca

# Tupeu și nesimțire la volan, de bună dimineață, fix în buricul municipiului. O trecere de pietoni oricum pusă anapoda, însă necesară, cea din vecinătatea CNS, este raiul “miserupiștilor” care au devenit șoferi la apelul bocancilor. Nu este dimineață în care să nu vezi câte un șofer foarte grăbit care intră ca Vodă prin lobodă pe trecere fără măcar să aibă în intenție reducerea vitezei, nu mai vorbim de oprire. După accidentul grav de săptămâna trecută, când un tânăr a fost luat pe capotă de un neam prost fix pe această trecere de pietoni, zi de zi elevii care traversează mergând spre poarta instituției de învățământ se feresc în ultima clipă de aceste specimene, exact când ajung în mijlocul “zebrei”. Sigur, polițiști n-avem foarte mulți pe stoc , ca să-i mai răspândim și prin aceste locuri vitale; dar avem un agent de la locală care stă zilnic și privește către zenit, 15 metri mai departe de trecere! Poate că dânsul ar putea ajuta, măcar prin prezență, astfel încât să mai intimideze puțin pe cei care “emană” damfuri comportamentale din această categorie, cu potențial de pericol foarte ridicat.

# Rămânem în același registru trist al traficului rutier din municipiu. Intersecția străzilor Avram Iancu – Corneliu Coposu, știți voi, acolo lângă APIA, este zi de zi un calvar pentru șoferi, în special pentru cei care coboară din Brădet. Claxoane, înjurături, umplere de frigidere, sudalme și tot tacâmul, pentru că unii nu pot trece fiind nevoiți să acorde prioritate, iar alții trec pentru că, nu-i așa, au prioritate. Se face și codoiul de autobuze și autoturisme, minute în șir de așteptare, nimeni nu cedează, iar dacă se mai strecoară câte un șofer, începe revărsarea urii și coborârea sfinților din văzduh către cel vinovat. Punem și noi în intersecția asta păcătoasă un semafor, ceva? Ajutăm cumva, în alte moduri, fluidizarea traficului și împăcarea șoferilor de pe tot cuprinsul Zalăului? Hai, că nu e greu!

One Thought to “Zvonoteca”

  1. sper

    ias baga si pe astia de la locala print toate parcarile complexelor comerciale gen lidl, kaufland pentru sanctionarea celor care ocupa abuziv locurile destinate mama si copilul cat si pentru cei cu handicap , pe care pe unii ii banuiesc cal au daca retardul mintal se incadreaza aici

Leave a Comment