Zvonoteca

# Așadar și prin urmare, cei doi vici – căpitani de județ, își vor trage în mod oficial câte un majordom, având în vedere că s-a votat cu două mâini de către putere, o hotărâre de o utilitate absolută, la una din ședințele județene. Da, asta ne lipsea, să plătim din ban public, doi șefi de cabinet ai cabinetului-cabinetului de la cabinet. Păi ce, numa’ președintele și prefectu’ să fie dotati cu un cabinet, cu șef cu tot? Noi, ăștia ceva mai mici, de ce să nu avem și noi dreptul la un cabinetuț? Dacă tot e vorba aceea, legal? Și uite așa, doi norocoși (se știu ei care) vor ateriza pe două sinecure calde și confortabile, căci știți cum e, să faci o cafea și să torni apă minerală în paharul șefului nu e ceva atât de complicat, mai ales dacă o faci în răcoarea aerului condiționat și pe bani frumoși.

# Duhori ca la Zalău, prin mijloacele de transport în comun dar chiar și prin magazine, n-ai să găsești nici în suburbiile din Rio. Pute de rămâi instantaneu fără păr în nas, prin autobuze și microbuze, iar oamenii sunt de-a dreptul oripilați atunci când au de-a face cu cetățeni certați la cuțite cu apa și săpunul. – Mai spală-te, omule, că ne asfixiezi!, i-a spus, enervată, o doamnă unui om care stricase aerul până în zona șoferului, deși el era situat în partea din spate a busului. Femeia care își dădea oricum duhul de la căldură, având în vedere că în municipiu circulă autobuzele fără ferestre ce se pot deschide, bodogănea supărată spunând că aici, în Zalău, nu ne mai civilizăm în vecii vecilor. Aia spunem și noi, și adăugăm și tradiționalul Amin.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

 1. transport public gratis

  In Zalau primaria ar putea face transportul public gratuit pentru toata lumea !
  Oricum e gratuit pentru pensionari, copii pana in 18 ani, elevi si student, TIGANI si altii cu tupeu si nesimtire. Daca ar fi transport gratuity, mare diferenta nu ar fi, caci sumele incasate din bilete vandute si abonamente sunt foarte mici, iar o buna parte din aceste sume se duc pe angajatii care le vand si verifica biletele.
  Deci cu o suplimentare de 1 million de lei, poate 2 se poate ca tot transportul public in Zalau sa fie gratis 🙁 .
  Iar pentru a acoperii aceste sume se poate mari impozitul pe masini in Zalau cu pana la 50% pentru prima masina, iar pentru cei care au 2 sau 3-4-5 masni acasa impozitul sa creasca exponential pentru fiecare masina detinuta !
  O alta sursa de venituri, ar fi dublarea taxei de parcare in zona centru, de la 2 la 4-5 lei, desfintarea acelor parcari PRIVATE pentru angajatii anumitor institutii, care sunt privilegiati fata de noi (primarie, prefectura. consiliul judetean, parcarile din curtile scolilor si a liceelor, etc.).
  O solutia ar mai fi sa creasca chiria pe acele locuri de parcare dintre blocuri, parcari rezidentiale, este penibil sa platesti doar 8 (OPT) lei pe luna pentru un loc de parcare la ce criza de locuri este. Sa fie cel putin dublata sau mai bine zis triplata !!! acolo un 25-50 de lei pe luna, daca tot vrei sa ai parcarea ta si numai a ta, in fata blocului. Si aceste locuri sa fie doar pentru persoane fizice si nu pentru firme ! Firmele sa -si tina masinile in parcari proprii. Sa fie scosi afara samsarii de masini cu acele plaforme auto, cu acele autoutilitare cu care aduc masini, etc.
  Sa fie dat drumul la RIDICAT MASINI din oras.
  Sa se dea drumul laRADARE FIXE din oras.

Leave a Comment