Zvonoteca

# Panică printre producătorii de pâine care desfac produse în magazinele din centrul Zalăului. Cea mai bună pâine pe care zălăuanii o pot consuma (ce-i drept, nu foarte ieftină) se vinde de vreo câteva săptămâni ca… pâinea caldă, undeva într-un spațiu micuț de la intrarea în Hală. Nu are reclamă, nu are firmă la intrare, dar vestea s-adus glonț în toate colțurile județului. Da, e cea mai bună pâine din Zalău! Coaptă în cuptor cu lemne și făcută de doi oameni harnici, frământată cu mâinile lor, această pâine care vine, din câte am fost informați, de prin Lozna, este deliciul de zi cu zi al zălăuanilor. Ca să prinzi o pâine trebuie, însă, să te grăbești, pentru că în decurs de mai puțin de o oră, se vinde toată și tot ce mai găsești acolo este lacătul pe ușă. Asta înseamnă să faci un produs de calitate, să nu te zgârcești când vine vorba de materii prime de calitate și să și cunoști exact cum se face și ce înseamnă o pâine de casă.

# Atragem atenţia celor care se ocupă de pliantele care ies pe uşa “împărăţiei” învăţământului să fie mai atenţi la redactarea textelor, gramatica șchioapătă bine de tot prin ele. La o recentă şedinţă despre starea învăţământului, pe un pliant trecut, credem noi, prin zeci de mâini şi ochi de dascăli, s-au strecurat greşeli impardonabile. Se întâmplă, dar totuşi, într-o astfel de instituţie… pretențiile trebuie să fie grăsuțe. Pliantul, pe hârtie de calitate, e plătit din bani publici şi e păcat ca în vremuri de răstrişte (pentru mulți dintre noi) să se strice orzu’ pe gâşte!

Alte articole

4 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  Chiar crezi ce scrii?
  Cuptor cu lemne și pită frământată la mână = FALIMENT.
  Sau poate doar ai vrut să le faci reclamă?

 2. Anonim

  nu conteaza ce a vrut, ideia este ca manie o sa fie „vizitati” de toate institutiile abilitate (APM, DSVSA, DSP, ANAF, etc) si flamande sa omoare din fasa orice intreprinzator mic.

  1. Anonim

   Eu sper sa nu aiba astfel de neplaceri. Painea la care se face referire este intr adevar, deosebita, problema e ca daca nu ajungi in timp de o ora dupa ce o aduc, nu ma8 apuci! Asta spune totul si confirma ceea ce s a scris. Bravo lor si cei carora le este couda, cum e cel de mai sus, sa faca ei altceva mai bun si mao sanatos decat aceasta paine mininunata. Inclusov musafirii mei veniti din Suceava au ramas foarte incantati de aceasta paine. Cat despre reclama, nu ai nevoie! Nu au atata paine cat s ar putea vinde!!! ???

 3. Alfaman

  Daca-i asa, bravo lor noilor brutari.Apropo de paine: cea neagra din magazine e cu faina neagra(asa ar trebui)sau cu coloranti? Apropo de apa plata: cea cu ph de ex. 8,5 chiar atata are?

Leave a Comment