Zvonoteca

# Zălăuanii s-au pus în mişcare în număr mare în urma materialului publicat de noi în legătură cu noul impozit megalitic pe care îl avem de plătit pentru terenul de sub case. Buimaci şi consternaţi, s-au îngrămădit joi la ghişeu pentru a solicita deciziile de impunere cu sumele datorate. Unui om i s-a făcut la propriu rău, atunci când a văzut că are de plătit 900 de lei pentru acest impozit nou introdus în Codul Fiscal. Cei care au fost de faţă ne-au spus că bietul om a făcut şi o criză de nervi, ridicând toată Direcţia de taxe de pe scaune cu urletele lui. Vestea tristă este că acest caz nu e deloc izolat şi că oamenii suferă adevărate şocuri atunci când văd milioanele vechi pe care trebuie să le aducă, plini de spume, la ghişeele primăriei. Şi încă nu s-au trezit toţi. Miroase a scandal sub Meseş numai că… doar cu scandalul vom rămâne. Pentru că nu e de la ai noştri, ci vine de la drujbarii din Bucureşti, asta cu „noile impozite”. De parcă n-am fi suficient de loviţi, de soartă şi taxe, aici, în micul Zălau.

# Umblă vorba prin târg că vin inspectorii de la antifraudă, în control, prin zonă şi cică o să-i ia la verificări pe florari. Numa bine, că rar ţi-e dat să vezi un bon fiscal după ce cumperi tri’ fire de lalele sau tradafiri. Dacă s-au anunţat controale, şi tăt vine zâua muierii când florile se vând mai bine, or elibera florarii bon şi pă un fir de iarbă.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Chiar de ,,zvonotecă,, conținutul știrii ar trebui să păstreze o oarecare decență în exprimare.Nu poți să fii chiar atât de nesimțit și să transformi ,,ziua femii,,,, în ziua MUErii,, măi,tu care ai scris…

Leave a Comment