Zvonotecă

# Mult tupeu şi mare nesimţire mai e prin satele istea sălăjene, mai ales în rându’ celor care au prăvălii. Vând în draci de tăte, chiar şi zăpadă la eschimoşi şi habar nu au ce înseamnă să dea bon fiscal. Ţăranu’ nu cere, numa’ dă. Iară buticarăşul se face că plouă şi nu prea ştie ce-i aia evaziune fiscală. Dacă-i cere orăşanu’, care trece din întâmplare prin prăvălia lui de unde-şi cumpără un pachet de ţigări sau un pacheţel de gumă, bonu’ fiscal nici măcar nu are pornită casa de marcat. Ce de bani la buget ar aduce fiscu’ dacă ar merge în control pe magazinele de la sat.

# Vânt puternic dinspre sud, se anunţă din nou pe meleaguri meseşene. Meteorologul de pe lângă o instituţie prestigioasă, cu atribuţiuni în scuturat şi control, ne anunţă că instituţia îşi trimite din nou reprezentanţii în Sălaj. Nu, nu e vreo degustare de pălinci sau vreun bograci aşa cum ar suna, de altfel, mult mai vesel, ci un mare control la o societate de renume judeţean, vizată fiind în special conducerea. V-o spunem pentru că, dacă auziţi ceva de rău în viitorul apropiat, legat de acest aspect, să nu vă doboare mirările.

Alte articole

One Thought to “Zvonotecă”

  1. sanda

    Inceteaza tot felul de
    incercari si incepe acum cea mai serioasa posibilitate de a castiga bani! Fara sa recrutezi oameni, simplu si eficient! Castigi bani urgent, acum, in prima luna, cu o munca foarte interesanta! Cere-mi repede detalii la adresa mea de email: sandaafrim@gmail.com

Leave a Comment