Zvonoteca

# La Şimleu, mai nou, hoţii sunt prinşi cu ajutorul facebook-ului şi-a camerelor de luat vederi. Dacă la finalul săptămânii trecute, una bucată şimleuancă a reclamat pe facebook furtul unui telefon mobil, ce dispăruse „subit” de pe o bancă situată pe malul Crasnei, imediat, autorităţile au pus mână de la mână şi-au accesat hard-ul pe care se înregistrează, non-stop, imagini de la camerele de luat vederi montate strategic în zonă. Nu le-a trebuit, astfel, nici câteva ore „anchetatorilor”, ca indivizii care şi-au înfundat telefonul în jeburi să fie făcuţi de mândra minune pe acelaşi facebook. Şi, uite-aşa, a mai apărut un nou motiv pentru care mai mulţi cetăţeni de bine, adunaţi pe aceeaşi reţea de socializare, au concluzionat că poliţiştii nu-şi mai au rostul în zonă, mai ales că salariile lor papă tot mai mult din buzunarele bieţilor contribuabili.

# Mare tam-tam fac pieţarii şi cofăriţele când vine controlu’ pe la piaţă. Se dau oamini cinstiţi, curaţi la suflet şi repetă una-ntruna că-s corecţi tuturor celor abilitaţi să-i verifice. Baiu-i că de atâta cinste mereu se fac că plouă atunci când le plăteşti marfa cumpărată. Nu vorbim de băbuţele care au tri’ frunze de pătrunjel, ci de samsarii iştia cu porodici, mere şi alte fructe exotice din producţie proprie. Pot avea case de marcat, că de când n-au mai scos un bon fiscal poate s-au şi defectat.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # La Şimleu, mai nou, hoţii sunt prinşi cu ajutorul facebook-ului şi-a camerelor de luat vederi. Dacă la finalul săptămânii trecute, una bucată şimleuancă a reclamat pe facebook furtul unui telefon mobil, ce dispăruse “subit” de pe o bancă situată pe malul Crasnei, imediat, autorităţile au pus mână de la mână şi-au accesat hard-ul pe care se înregistrează, non-stop, imagini de la camerele de luat vederi montate strategic în zonă. Nu le-a trebuit, astfel, nici câteva ore “anchetatorilor”, ca indivizii care şi-au înfundat telefonul în jeburi să fie făcuţi de mândra minune pe acelaşi facebook. Şi, uite-aşa, a mai apărut …read more […]

Leave a Comment