Zvonoteca

# „Cum se duce puful de păpădie, aşa dispare şi omul de pe scaun”, zic, mai nou, bătrânii din Jibou. Ăia mai tineri încă se freacă la ochi şi nu le vine să creadă că au scăpat de primarul păcănel. Se desfac şampanii, lumea se pupă pe străzi, veselie generalizată. Dintr-o dată, în frumosul orăşel sălăjean, s-a făcut lumină. S-au aprins şi beculeţele de Crăciun, pomii din grădina botanică au înflorit brusc, glasuri de copii răsună iar pe alei şi printre blocuri. Se pare că rugăciunile jibouanilor au fost, în sfârşit, ascultate de divinitate, dacă ani în şir, rugăminţile nu le-a ascultat nici dracu pe acolo. Sperăm, din suflet, ca aceşti oameni, să poată avea de astăzi un destin mai bun, un conducător mai bun, măcar până la viitoarele alegeri, şi o viaţă mai bună. Că au tras-o, bieţii, destul! Jibou a înviat! Da, de-adevăratelea.

# Tot a umblat vorba prin târg că la Chieşd se va începe construcţia unei puşcării. Numa bine, că iacă n-or merge primarii prin alte locuri, în alte judeţe, departe de casă. Or râmânea aici, pe meleaguri natale şi le-a fi cu multu’ mai bine, or putea primi mai des pachete cu mâncare de la familii şi de la cei apropiaţi. Baiu-i că nu se grăbeşte nime’ să înceapă construcţia şi iacă pretendenţi sunt în fiecare zi.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # „Cum se duce puful de păpădie, aşa dispare şi omul de pe scaun”, zic, mai nou, bătrânii din Jibou. Ăia mai tineri încă se freacă la ochi şi nu le vine să creadă că au scăpat de primarul păcănel. Se desfac şampanii, lumea se pupă pe străzi, veselie generalizată. Dintr-o dată, în frumosul orăşel sălăjean, s-a făcut lumină. S-au aprins şi beculeţele de Crăciun, pomii din grădina botanică au înflorit brusc, glasuri de copii răsună iar pe alei şi printre blocuri. Se pare că rugăciunile jibouanilor au fost, în sfârşit, ascultate de divinitate, dacă ani în şir, rugăminţile nu …read more […]

Leave a Comment