Zvonoteca

# Nu ştim cum se face că la toate bisericile ortodoxe din Sălaj, lumânarea costă 50 de bani, iar la cea mai mândră biserică ortodoxă pe care o are Sărmăşagul, preţul unei lumânări s-a dublat brusc şi dintr-o dată, fără a da nimeni vreo explicaţie enoriaşilor. Doamne apără şi păzeşte că slobodă le mai poate fi mâna unora. Ca să nu mai spunem că aproape în fiecare zi de sărbătoare, se consumă cel mult jumătate din lumânările cumpărate de cei ce vin la biserică, iar în cealalată duminică sau zi de sărbătoare, aceleaşi lumânări sunt cumpărate a doua oară de credincioşi. Doamne iartă-i, că nu ştiu ce fac. Pe cei ce slujesc biserica, nu pe enoriaşi.

# Azi începe campania electorală pentru europarlamentare. Şi, ca în orice campanie electorală, iar o să îi vedem pe străzi pe cei roşii, portocalii, galbeni, albaştri, violeţi, verzi sau cine mai ştie câte culori există în politica românească, cum o să se agite, în grupuri sau grupuleţe, şi o să încerce să ne convingă să le votăm partidul. Şi dacă tot e campanie, suntem siguri că iar o să se audă că celălalt partid, pe strada vecină, a împărţit pungi cu mici atenţii. Bineînţeles, nu o să existe dovezi că se întâmplă aşa ceva. Că doar noi, românii, suntem cinstiţi şi nu ne ocupăm cu mişmaşuri. Nu-i aşa?

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Silvan

  …La Sarmasag,’ Poptii’ sunt mai infometatzi….Banul okiul dracului––Ei au draci in buzunare…. Preotzii astia daca vor mai multi bani sa mearga si angajati la o fabrica,, nu la intins mana…

 2. La duba cu,cultura......

  Mai zvono……
  Se spune ca daca valoarea lumanarilor de pe tortul aniversar este mai mare decat tortul in sine,aniversatul nu mai poate avea multe asteptari…
  Numarul bisericilor,spunea inteleptul Lev ,pruncu’ lui Tolstoi,creste direct proportional cu gradul de saracie si lipsa de speranta ale unui popor nacajit!
  Creste acciza la coliva si bomboana de pe ea,la parastas si la pantofii cu talpa de carton facuti pentru ultimul drum!
  Politicienii ne pregatesc programul,,Ultima casa,,adicatelea aia de pe dealu’ Florilor…..
  Vorba alora din Capitala ,,D-aia e scumpe lumanarurile moshule…..,,

 3. Anomalii

  Campaniile electorale se aseamana foarte mult ca organizare cu campaniile de deratizare.
  Mult tam tam,multe anunturi,mult praf si zgomot,vanzoleala si promisiuni desarte.
  Rezultatele,insa,campaniilor asemuite mai sus,difera radical ca scop si eficienta!
  Daca la campania de deratizare ti se promite ca mor daunatorii si ca nu mai ai treaba cu ei si platesti baban pentru prestatii,te trezesti cu guzgani mai vioi,cu tantari mai prolifici si cu paduchi inmultiti exponential.
  In schimb,dupa campaniile electorale,dupa toate promisiunile de mai bine ,de ingrasare,de ingrosarea portofelelor si de raiul pe pamant promise amagitor,te trezesti murind de ciuda si de sanatate mai tare decat ar trebui sa moara paduchii,sobolanii si tzantzarii dupa o deratizare reusita!
  Ce sa-i faci?
  Suntem sortiti sa crapam de ciuda,nu de bine!
  Sa ne fie stampela ushoara!

Leave a Comment