Zălăuanul Rareş Bălean va evolua la Campionatul Balcanic de volei

Campion balcanic anul trecut cu echipa naţională de juniori II, voleibalistul zălăuan Rareş Bălean speră să repete în acest an performanţa obţinută în 2014. Acesta a fost convocat sâmbătă la lotul naţional în vederea pregătirii Campionatului Balcanic rezervat juniorilor II, reunirea fiind la Craiova. „Tricolorii” pregătiţi de Daniel Săvoiu şi Rareş Gavril vor pleca luni seara spre Muntenegru, Balcaniada fiind programată în perioada 15 – 20 iulie.
România va avea ca adversare reprezentantele Turciei, Serbiei, Bulgariei, Bosniei şi Muntenegrului. La ediţia din acest an nu va participa Moldova, însă va fi prezentă Bosnia, absentă în 2014.
La ediţia de anul trecut a Campionatului Balcanic, România a dispus cu 3 – 0 de Moldova, Bulgaria şi Grecia şi cu 3 – 2 de reprezentativa Turciei. A pierdut, însă, în ultimul meci, cel cu Serbia, cu scorul de 2 – 3, dar a avut punctaj mai bun la final în clasamentul general. Campionatul Balcanic de anul trecut a avut loc la Complexul Olimpic de la Izvorani.
După terminarea Balcaniadei de juniori II, Rareş Bălean va pleca la lotul naţional de juniori I, cu care va participa în perioada 31 iulie – 6 august la Campionatul Balcanic din Ankara (Turcia).

Leave a Comment