Bunuri de mii de lei, confiscate de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii sălăjeni au fost angrenaţi, în perioada 10 -12 iulie, în zeci de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special, în domeniul unităţilor de alimentaţie publică, recreative (cluburi, discoteci, baruri), în centrele comerciale agro-alimentare (pieţe, târguri, oboare), circulaţiei rutiere. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, oamenii legii au verificat 55 de societăţi comerciale şi au executat 94 de controale în pieţe, târguri şi baruri. „În activitatea de constatare se înscriu nouă dosare penale (cu 12 persoane cercetate) şi 428 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 116.000 lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 14.440 lei şi suma de 1.000 lei”, precizează sursa citată.
Una dintre infracţiuni a fost constatată în noaptea de 10 spre 11 iulie, când, în jurul orei 2,50, agenţii de siguranţă publică de la Poliţia municipiului Zalău au oprit în trafic un autovehiculul condus de Sergiu C., de 36 ani, din Cluj – Napoca. În autovehicul, bărbatul transporta mai multe articole de îmbrăcăminte. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că există diferenţă între cantitatea de marfă facturată şi cea transportată. De asemenea, marfa fusese cumpărată de Ana C.de 60 ani, din Cluj – Napoca, şi D. Valeria D. de 51 ani, din Alba Iulia. În consecinţă, marfa excedentară (în valoare de 13,050 lei) a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două femei au fost amendate fiecare cu câte 500 lei.
O zi mai târziu, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat un control la domiciliul lui Daniel L., din Zalău, ocazie cu care au constatat că valabilitatea permisului de armă îi expirase în data de 21aprilie 2014, iar bărbatul nu a predat arma neletală de tir sportiv pe care o deţine la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii acestuia. Poliţiştii au ridicat arma şi 34 bucăţi de muniţie. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

 

One Thought to “Bunuri de mii de lei, confiscate de poliţiştii sălăjeni”

  1. ff

    dar cei care aduc marfa cu dubitele din bucuresti au factura ????au din alea luate de la tigani !!!dar este bine 1!!

Leave a Comment