Zălăuanul Cristian Bolduţ, singurul român dublu medaliat la Campionatul European de Karate Kyokushin din Polonia

„Nu există scurtăruri spre performanţă, doar muncă şi iar muncă”, este mesajul postat de Cristian Bolduţ după cucerirea a doua medalii la ediţia din acest an a Campionatului European de Karate Kyokushin.

Deşi are 42 de ani, Bolduţ, care este legitimate la CS Rokan Sibiu, a fost cel mai eficient sportiv din delegaţia României prezentă la evenimentul din Polonia. Competiţia s-a desfăşurat în oraşul Tarnow, fiind prezenţi peste 200 de sportivi din 22 de ţări. S-a pus problema amânării acestui eveniment, din cauza situaţiei din Ucraina, însă imprevizibilitatea a determinat ca Federaţia Europeană să menţină, totuşi, data de 2 aprilie.

12 sportivi a avut delegaţia României în componenţă, Cristian Bolduţ fiind singurul sportiv român care a cucerit două medalii la “Europenele” din Polonia. Karateka zălăuan a obţinut două medalii de bronz, una la kata individual, iar alta la kata echipe, fiind prima medalie câştigată de România la kata echipe, având în vedere că este o probă recent introdusă în concurs.

“Competiţia a fost de un nivel tehnic înalt, iar faptul că am cucerit două medalii, confirmă încă o dată faptul că sunt în Europa la cel mai înalt nivel. Începutul de an competiţional îmi aduce două medalii extrem de valoroase, dat fiind faptul că sunt cucerite la Campionatul European, cea mai importantă competiţie internaţională”, ne-a declarant Cristian Bolduţ.

În 2021, Cristian Bolduţ a fost invitat ca instructor la o serie de stagii atât în ţară, cât şi în străinătate şi, datorită rezultatelor înregistrate de-a lungul carierei, sportivul zălăuan a fost deja invitat şi în acest an la stagii internaţionale în Belgia, Franţa şi Norvegia.

În prima parte a anului, sportivii zălăuani au participat la trei stagii, în vederea pregătirii sezonului competiţional, iar la jumătatea lunii aprilie este programat un alt stagiu. În luna mai vor avea loc Campionatele Naţionale de juniori şi seniori, unde antrenorul Bolduţ speră la rezultate care să le dea posibilitatea sportivilor săi să fie incluşi în lotul national pentru “Europenele” rezervate juniorilor, programate în Bulgaria.

 

 

3 Thoughts to “Zălăuanul Cristian Bolduţ, singurul român dublu medaliat la Campionatul European de Karate Kyokushin din Polonia”

  1. […] „Nu există scurtăruri spre performanţă, doar muncă şi iar muncă”, este mesajul postat de Cristian Bolduţ după cucerirea a doua medalii la ediţia din acest an a Campionatului European de Karate Kyokushin. Deşi are 42 de ani, Bolduţ, care este legitimate la CS Rokan Sibiu, a fost cel mai eficient sportiv din delegaţia României prezentă la evenimentul din Polonia. Competiţia s-a desfăşurat în oraşul Tarnow, fiind prezenţi peste 200 de sportivi din 22 de ţări. S-a pus problema amânării acestui eveniment, din cauza situaţiei din Ucraina, însă imprevizibilitatea a determinat… Citeste mai mult […]

  2. […] „Nu există scurtăruri spre performanţă, doar muncă şi iar muncă”, este mesajul postat de Cristian Bolduţ după cucerirea a doua medalii la ediţia din acest an a Campionatului European de Karate Kyokushin. Deşi are 42 de ani, Bolduţ, care este legitimate la CS Rokan Sibiu, a fost cel mai eficient sportiv din delegaţia României prezentă la evenimentul din Polonia. Competiţia s-a desfăşurat în oraşul Tarnow, fiind prezenţi peste 200 de sportivi din 22 de ţări. S-a pus problema amânării acestui eveniment, din cauza situaţiei din Ucraina,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment