Wimbledon va renunţa la codul vestimentar

Wimbledon va renunţa la codul vestimentar strict al turneului şi va permite jucătoarelor să poarte lenjerie intimă închisă la culoare, pentru a răspunde astfel preocupărilor sportivelor care se află în acea perioadă la menstruaţie, scrie The Guardian.

La Wimbledon, toţi sportivii trebuie să fie îmbrăcaţi complet în alb.

Decizia vine după protestele de la turneul de anul acesta din partea campaniei Address The Dress Code, care a încercat să evidenţieze anxietatea pe care o pot întâmpina femeile atunci când concurează în alb şi criticile din partea lui Judy Murray şi Billie Jean King.

„Ne angajăm să sprijinim jucătorii şi să ascultăm feedback-ul lor cu privire la modul în care pot performa cel mai bine”, a spus Sally Bolton, directorul executiv al All England Club.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Wimbledon va renunţa la codul vestimentar”

  1. […] Wimbledon va renunţa la codul vestimentar strict al turneului şi va permite jucătoarelor să poarte lenjerie intimă închisă la culoare, pentru a răspunde astfel preocupărilor sportivelor care se află în acea perioadă la menstruaţie, scrie The Guardian. La Wimbledon, toţi sportivii trebuie să fie îmbrăcaţi complet în alb. Decizia vine după protestele de la turneul de anul acesta din partea campaniei Address The Dress Code, care a încercat să evidenţieze anxietatea pe care o pot întâmpina femeile atunci când concurează în alb şi criticile din partea lui Judy Murray şi… Citeste mai mult […]

  2. […] Wimbledon va renunţa la codul vestimentar strict al turneului şi va permite jucătoarelor să poarte lenjerie intimă închisă la culoare, pentru a răspunde astfel preocupărilor sportivelor care se află în acea perioadă la menstruaţie, scrie The Guardian. La Wimbledon, toţi sportivii trebuie să fie îmbrăcaţi complet în alb. Decizia vine după protestele de la turneul de anul acesta din partea campaniei Address The Dress Code, care a încercat să evidenţieze anxietatea pe care o pot întâmpina femeile atunci când concurează în alb şi criticile din partea lui Judy Murray şi…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment