Volei: Divizia Cadeti, Seria E – Victorie meritata a zalauanilor

Volei: Divizia Cadeti, Seria E - Victorie meritata a zalauanilor

CS PHOENIX Simleu Silvaniei – CSS Zalau 1 – 3 (12, -19, -18, -21)

Acest meci restanta a incheiat turul din faza I a Diviziei de Cadeti, Seria E. A fost o victorie meritata a zalauanilor, realizata dupa 90 de minute de joc efectiv, dar nesperata – la inceput – cand au pierdut primul set la 12(!). In aceasta partida, constituita intr-un derby salajean, tinerii voleibalisti n-au etalat calitati tehnico-tactice deosebite, cu exceptia simleuanului Sergiu Ivan (la serviciu) si a zalauanului Mihai Criste (in atac). Printre altele, au existat multe servicii gresite, nereusite in constructia si finalizarea atacului, desincronizari la blocaj si dublaj. Neplacut de surprinzatoare a fost evolutia gazdelor, dupa un prim set dominat si castigat clar. Pana la urma, diferenta a facut-o atacantul Criste, bine servit de Ilies. Simleuanii au incheiat turul campionatului cu o singura victorie (3-1 la Oradea), iar zalauanii cu doua reusite (3-1, atat la Oradea, cat si la Simleu Silvaniei).

Meciul a debutat intr-o nota dominanta a gazdelor, care, dupa 7-3, 10-4, 14-7 si 19-11, si-au adjudecat primul set cu scorul de 25-12. Primul sfert al actului secund a apartinut zalauanilor (6-1), dupa care jocul s-a echilibrat: 8-8, 10-10, 13-13, 18-18. Finalul a apartinut, din nou, oaspetilor, care, de la 20-19, au punctat de cinci ori consecutiv. Atunci la serviciu era Baltan, iar in linia intai, Ilies, Criste si Bumb. Asa s-a castigat setul cu scorul de 25-19. In cel de-al treilea set, oaspetii s-au aflat in permanenta la conducere: 6-1, 9-2, 14-6 si 20-10, reusind sa se impuna cu scorul de 25-18. Al patrulea set a fost si ultimul. Dupa 8-3 si 9-4 pentru gazde, se intrezarea disputarea setului decisiv. N-a fost asa, pentru ca oaspetii, cu „tunarul” Criste la fileu, au facut sapte puncte la rand: 11-9 (!). In acele momente in linia intai a simleuanilor se aflau Ivan, Negrean si Puscas. Dupa 16-11, 19-18 si 23-19, ultimul set a revenit zalauanilor cu scorul de 25-21.

La CS Phoenix Simleu Silvaniei, antrenorii Mircea Abraham – principal si Marius Oniga – secund, au utilizat formatia: Dacian Ardelean – capitan de echipa, Cristian Lazar (Antoniu Beili), Sergiu Ivan ( Adrian Preda), Gheorghe Negrean (Dan Deac), Ioan Puscas-junior si Vlad Mosincat.

La CSS Zalau, antrenorul Szenasi Lorand, a folosit formatia: Alexandru Puscas, Mihai Criste, Marius Ilies – capitan de echipa, Alexandru Bumb, Claudiu Schiffer (Dan Baltan) si Paul Pesteleu. Au fost prezenti: Domokos David, Razvan Sabou si Tiberiu Balc.

Au arbitrat bine: Mircea Temian – principal, Gheorghita Mitrasca – secund (ambii din Zalau), Marin Stefan – scorer (Simleu Silvaniei), Oana Mastan si Marius Lazar – asistenti (ambii din Zalau).

Urmatorul meci al salajenilor se va disputa in deplasare, cu echipa CSS LAPI Dej : simleuanii in 6 februarie a.c., iar zalauanii in 16 februarie 2011.

Leave a Comment