Vicepreşedintele clubului CS Crasna, suspendat pentru o perioadă de doi ani

La fel ca în anii anteriori, agresiunile la adresa arbitrilor au continuat şi în actualul sezon din Ligile a IV-a şi a V-a, iar ultimul eveniment de acest gen s-a petrecut în etapa de la finalul săptămânii trecute. Centralul partidei dintre CS Crasna şi Benfica Ileanda, Cristian Puşcaş, susţine că a fost agresat şi chiar lovit în repetate rânduri de vicepreşedintele clubului din Crasna, Herberth Robert, dar şi de unul dintre oameni de ordine. „Herberth Robert a vrut să mă scoată de la vestiare încă dinaintea partidei, iar la finalul jocului a sărit gardul care despărţea terenul de tribune şi a venit direct la mine la mijlocul terenului. M-a prins de gât, iar în tunelul care duce spre vestiare m-a lovit de mai multe ori împreună cu unul dintre oamenii de ordine”, susţine arbitrul întâlnirii, căruia i-a fost eliberat un certificat medicolegal.
Puşcaş a făcut plângere şi la poliţie la finalul partidei, susţinând ca a fost nevoie să apeleze Serviciul 112 ca situaţia să poată fi remediată. „Am sunat la Serviciul 112 la finalul partidei şi ne-am închis în vestiar aproape o jumătate de oră, altfel, situaţia s-ar fi compicat şi mai mult. am făcut şi plângere la poliţie”, a adăugat centralul întâlnirii.
Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj s-a întrunit marţi după-amiaza pentru a analiza toate jocurile din cadrul rundei a XVII-a, stabilind ca vicepreşedintele clubului din Crasna, Herberth Robert, să fie suspendat pentru o perioadă de doi ani şi amendat cu suma de 1.000 de lei. Totodată, clubul CS Crasna a fost amendat cu suma de 5.000 de lei şi disputarea următoarelor două jocuri de pe teren propriu fără spectatori pentru organizarea necorespunzătoare a meciului cu Benfinca Ileanda.
Decizia nu este, însă, definitivă, clubul din Crasna făcând recurs la hotărârea Comisiei de Disciplină. „Am făcut recurs la decizia Comisiei de Disciplină, fiindcă nu este normal să primim o astfel de sancţiune. Încă nu pot să mă pronunţ, fiindcă decizia nu este definitivă. Cazul se rejudecă săptămâna viitoare. Vom aduce şi noi probe, fiindcă cei care au judecat cazul au făcut-o doar după probele prezentate de arbitru”, a afirmat vicepreşedintele Herberth Robert.
Este trist că au loc în continuare astfel de evenimente în fotbalul „mic” din România, nu doar în cel judeţean şi că mulţi dintre oficiali nu înţeleg ce înseamnă cu adevărat „fair-play”-ul în sport. Greşeli de arbitri au existat şi vor fi în întreg fotbalul mondial, greşesc arbitri experimentaţi, sunt dezavantajate echipe cu renume în fotbalul mondial, fără ca arbitrii să fie înjuraţi, bruscaţi sau chiar bătuţi. Există comisii abilitate să ia măsuri pentru greşelile pe care arbitrii le fac şi care cu siguranţă nu vor ezita să o facă, aşa cum şi Comisia de Disciplină din cadrul AJF Sălaj a luat măsuri împotriva vicepreşedintelui Herberth Robert.

One Thought to “Vicepreşedintele clubului CS Crasna, suspendat pentru o perioadă de doi ani”

  1. […] La fel ca în anii anteriori, agresiunile la adresa arbitrilor au continuat şi în actualul sezon din Ligile a IV-a şi a V-a, iar ultimul eveniment de acest gen s-a petrecut în etapa de la finalul săptămânii trecute. Centralul partidei dintre CS Crasna şi Benfica Ileanda, Cristian Puşcaş, susţine că a fost agresat şi chiar lovit în repetate rânduri de vicepreşedintele clubului din Crasna, Herberth Robert, dar şi de unul dintre oameni de ordine. “Herberth Robert a vrut să mă scoată de la vestiare încă dinaintea partidei, iar la finalul jocului a sărit gardul care despărţea terenul de tribune şi …read more […]

Leave a Comment