Primarul din Baia Mare, în asentimentul lui Gheorghe Tadici

„I-am dat dreptate profesorului Tadici în privinţa numărului limitat de jucătoare străine în Liga Naţională”, a afirmat edilul din Baia Mare

Gheorghe Tadici nu a fost niciodată adeptul jucătoarelor străine, mai ales că prin aducerea unor astfel de handbaliste are de suferit întreg handbalul românesc, în special echipele naţionale. Fostul selecţioner a afirmat în repetate rânduri că rezultatele din ultima perioadă ale echipelor naţionale sunt cauzate, în special, de faptul că Federaţia Română de Handbal a permis transferarea unui număr nelimitat de jucătoare străine în campionatul intern.
Primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş şi-a dat seama de acest lucru abia după ce campioana HCM Baia Mare a ratat calificarea în Final-Four-ul Ligii Campionilor.
„Am vorbit la telefon pentru a ne ura sărbători fericite cu profesorul Tadici şi i-am dat dreptate pentru ceva ce făcea el în urma cu un an, când spunea că nu e bine să putem avea număr nelimitat de jucătoare străine într-o echipă. Poate că a venit momentul să ne gândim că aceste cluburi au, pe lângă rolul de a genera emoţie şi o emulaţie sportivă la nivelul comunităţii, dar şi datoria de a contribui la brand-ul naţional şi la echipa naţională. Pentru asta trebuie să construim. Şi pentru asta trebuie să dăm şansa jucătoarelor din România să joace. Pentru asta trebuie să limităm numărul jucatoarelor străine în echipele de club. Vom face o scrisoare deschisă către Federaţia Română de Handbal, pentru a limita numărul jucătoarelor straine pe teren la două sau la trei, astfel încat să putem să consolidăm handbalul românesc. Şi handbal românesc nu înseamnă handbal cu jucătoare din Rusia, Brazilia, Danemarca sau din altă parte. Handbalul românesc trebuie să se aşeze pe structura jucătoarelor romane şi pe talentele autohtone. Într-adevăr, dacă vrei să ajungi departe într-o competiţie europeană ai nevoie şi de talente de nivel european, de vârfuri din handbal, dar jucătoare reale de top sunt puţine. Să fie vreo zece. Ei, dacă din aceste zece avem patru în România, atunci aş fi cel mai fericit om alături de toţi iubitorii de handbal. Pe ele le acceptăm în teren. În rest, cred că a venit momentul să ne aşezăm şi să regândim proiectul”, a afirmat primarul Cherecheş într-un interviu acordat site-ului emaramureş.ro.

2 Thoughts to “Primarul din Baia Mare, în asentimentul lui Gheorghe Tadici”

  1. […] Gheorghe Tadici nu a fost niciodată adeptul jucătoarelor străine, mai ales că prin aducerea unor astfel de handbaliste are de suferit întreg handbalul românesc, în special echipele naţionale. Fostul selecţioner a afirmat în repetate rânduri că rezultatele din ultima perioadă ale echipelor naţionale sunt cauzate, în special, de faptul că Federaţia Română de Handbal a permis transferarea unui număr nelimitat de jucătoare străine în campionatul intern. Primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş şi-a dat seama de acest lucru abia după ce …read more […]

  2. Anonim

    Contraargument:Spaniolii la fotbal au adunat si aduna cam tot cei mai bun in lume,iar nationala lor a fost tecent campioana europeana si mondiala.

Leave a Comment