Vicecampioana mondială Ramona Farcău, din nou pe semicercul zălăuan

Născută la Zalău în vara anului 1979, Ramona Farcău (fostă Maier) avea să devină una dintre cele mai bune handbaliste din România, iar în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost desemnată cea mai bună extremă din lume. Printre rezultatele fostei handbaliste de sumără aurul mondial la tineret din 1999, aurul mondial universitar din 2002, argintul mondial la senioare din 2005, zece titluri de campioană naţională, dintre care trei cu Silcotub Zalău şi şapte cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, cupe şi supercupe ale României, finale şi semifinale internaţionale la nivel de club.

Ramona Farcău s-a retras din activitate în 2017, punând bazele unui club de copii şi juniori, Asociaţia Club Sportiv Olympic RFH Bucureşti. Fosta extremă a României a revenit la Zalău în aceste zile, dar nu în calitate de jucătoare, ci în postura de antrenoare a clubului pe care-l manageriază, participând la „Cupa de Iarnă” alături de cluburile CSS Zalău, HC Valeria Motogna şi HCS Dynamic Zalău. Prin participarea la turneul de la Zalău, Ramona Farcău a avut ocazia să-şi vadă atât fostele colege de la Silcotub Zalău, pe Valeria Motogna, pe Ana Maria Şomoi şi pe Alina Ţurcaş. Cu Ana Maria Şomoi a fost colegă şi în 2005 la echipa naţională, când au cucerit argintul mondial cu Gheorghe Tadici pe bancă, iar cu Valeria Motogna a fost colegă şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

 

 

2 Thoughts to “Vicecampioana mondială Ramona Farcău, din nou pe semicercul zălăuan”

  1. […] Născută la Zalău în vara anului 1979, Ramona Farcău (fostă Maier) avea să devină una dintre cele mai bune handbaliste din România, iar în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost desemnată cea mai bună extremă din lume. Printre rezultatele fostei handbaliste de sumără aurul mondial la tineret din 1999, aurul mondial universitar din 2002, argintul mondial la senioare din 2005, zece titluri de campioană naţională, dintre care trei cu Silcotub Zalău şi şapte cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, cupe şi supercupe ale României, finale şi semifinale internaţionale la… Citeste mai mult […]

  2. Vasile Nan

    Rezultate de excepție pentru toate trei , sub îndrumarea ” De Fier ” a celui mai titrat antrenor de după revoluție și nu numai : GHE. TADICI !

Leave a Comment