Vicecampioana a mai debutat cu stângul în urmă cu patru sezoane

Echipa zălăuană începea sezonul 2012 – 2013 tot cu o înfrângere, 1 – 3 pe terenul echipei SCM Universitatea Craiova

Volei Municipal Zalău a început sezonul 2015 – 2016 al Divizie A1 la volei cu o înfrângere, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu patru sezoane, când formaţia de la poalele Meseşului pierdea cu scorul de 1 – 3 pe terenul echipei SCM Universitatea Craiova.
Adversara de sâmbătă a fost Arcada Galaţi, o echipă ce a transferat câţiva jucători cu experienţă în pauza de vară, dar care nu ar fi trebuit să pună foarte mari probleme vicecampioanei din ultimele două sezoane. Jocul Zalăului a decurs destul de bine în primele două seturi, după care nu a mai funcţionat aproape nimic, iar oaspeţii au revenit spectaculos de la 0 – 2, câştigând meciul în tie-break.
„Jucătorii au devenit nervoşi şi stresaţi la un moment dat. După al doilea set nu am mai avut un serviciu la fel de bun, adversarii au servit şi au atacat mai bine decât noi, iar acest lucru i-a ajutat să câştige partida. Nu cred că jucătorii au fost afectaţi psihic de problemele financiare din această vară. Cu siguranţă, nu acesta a fost motivul pentru care am pierdut. Noi trebuia să avem mai multă forţă şi să câştigăm acest meci. În volei, dacă nu câştigi de la 2 – 0, pierzi cu 2 – 3”, a declarat Stoyan Stoev.
De cealaltă parte, tehnicianul Galaţiului, Marian Apostu, a dezvăluit că le-a cerut jucătorilor săi să forţeze serviciul şi atacul după desfăşurarea primelor două seturi. „Din punctul meu de vedere, a fost un joc frumos, de clasă înaltă, între două echipe bune. Le-am cerut jucătorilor să respecte anumite indicaţii tactice, să forţeze puţin serviciul şi atacul. Nu credeam că vom câştiga două puncte, dar un punct eram convins că vom obţine aici, la Zalău. Ne-am grupat foarte bine şi cu blocajul. Dacă anul trecut am terminat pe locul cinci, în acest sezon ne dorim să ajungem în primele patru şi, de ce nu, chiar să obţinem o medalie”, a afirmat tehnicianul Gălăţenilor.
În etapa de la finalul acestei săptămâni, Volei Municipal Zalău va evolua pe terenul campioanei Tomis Constanţa, meciul fiind programat vineri, de la ora 17.

Leave a Comment