Paula Todoran s-a întors fără medalie de la Campionatul Balcanic de Maraton

La trei săptămâni distanţă de la Campionatul Naţional de Maraton, cei doi câştigători, Paula Todoran şi Sorin Mâneran, au luat startul la Campionatul Balcanic, desfăşurat duminică, la Podgorica. Nici unul dintre cei doi reprezentanţi ai României nu au avut o evoluţie strălucită, iar Sorin Mâneran, sportiv antrenat de Monel Sabou, a fost nevoit chiar să abandoneze cursa la kilometru 40.

Devenită vicecampioană balcanică în urmă cu doi ani la maraton, Paula Todoran nu a mai avut o evoluţie la fel de bună la ediţia din acest an a Campionatului Balcanic, desfăşurat duminică, la Podgorica (Muntenegru). Atleta antrenată de Mirel Seişanu s-a situat pe poziţia a patra, terminând cursa cu timpul de două ore, 59 de minute şi 56 de secunde. Paula Todoran a încercat să repete cursa făcută în urmă cu trei săptămâni la Campionatul Naţional de Maraton, unde a terminat pe prima poziţie, dar a fost greu să facă faţă unei noi astfel de curse la doar trei săptămâni distanţă.
Campionul naţional, Sorin Mâneran, a avut un final şi mai nefericit, doctorii cerându-i acestuia să abandoneze cursa cu numai doi kilometri înainte de linia de sosire. Medicii au considerat că atletul pregătit de Monel Sabou este foarte deshidratat şi nu poate parcurge în condiţii normale ultimii doi kilometri.
„Este greu să alergi un alt maraton la trei săptămâni distanţă de primul. Medicii nu mi-au făcut mare lucru, mi-au luat tensiunea şi mi-au făcut masaj. Eu vroiam glucoză sau altceva pentru a putea termina cursa, dar ei m-au oprit. Am fost foarte deshidratat, dar acum mă simt bine”, a declarat sportivul antrenat de Monel Sabou pentru 4run.ro.
Prima a trecut linia de sosire la feminin sârboaica Olivera Jeftic, urmată pe podium de Militsa Mircheva (Bulgaria) şi Nikolina Sustic (Croaţia).

One Thought to “Paula Todoran s-a întors fără medalie de la Campionatul Balcanic de Maraton”

  1. Anonim

    Rezultate oarecum normale! Era greu de crezut ca pot obtine un rezultat bun la numai trei saptamani. Oare a crezut cineva cu adevarat in miracole? Numai un inconstient care nu a alergat niciodata o cursa de maraton. Cred ca si declaratiile antrenorilor si sportivilor au fost doar de dragul presei. Nici ei nu au sperat la medalii. Poate au sperat la rezultate slabe si de la ceilalti sportivi din balcani si sa aiba noroc de o cursa slaba. Pacat ca se intampla asta. In conditii normale cred ca Paula reusea in cel mai fericit caz un loc 2 sau chiar acel loc 4, iar de celalalt sportiv roman nu ne intereseaza, daca nu concureaza si pentru Zalau nu mai conteaza de cine este antrenat.

Leave a Comment