Vacanta s-a incheiat pentru jucatorii de la FC Silvania

Vacanta s-a incheiat pentru jucatorii de la FC Silvania

Echipa antrenata de Dacian Nastai va efectua in aceasta dupa-amiaza primul antrenament din noul an

Antrenorul echipei FC Silvania Simleu Silvaniei suna adunarea in aceasta dupa-amiaza, in vederea pregatirii celei de-a doua parti a campionatului. Aflata pe locul zece la finalul primei parti a campionatului, la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor opt si noua, FC Silvania spera sa termine, cel putin pe aceeasi pozitie si partea a doua a campionatului.

Pentru aceasta insa, presedintele simleuanilor, Ioan Gurzau, a tinut sa le aminteasca inca o data autoritatilor judetene ca promovarea Simleului in Liga a II-a este benefica pentru intreg fotbalul salajean, nu numai pentru cel simleuan, astfel ca, ar fi normal ca o parte din bugetul pe anul 2010 sa se indrepte si spre echipa de la poalele Magurii. Mi s-ar parea foarte normal si corect sa primim si noi sprijin din partea Consiliului Judetean. Asa cum am mai spus-o, ne va fi foarte greu sa ne mentinem in Liga a II-a fara sprijinul lor. Am insa incredere in cei care vor alcatui bugetul ca isi vor indrepta atentia si catre noi, a afirmat presedintele simleuanilor. Fata de anul trecut, din lotul care se va reuni in acesta dupa-amiaza va lipsi brazilianul Edvan Correia, simleuanul Silviu Crisan si Razvan Pop, al treilea portar.

Primul a bifat destul de putine minute in tricolul Silvaniei, dar a fost deranjat si de frigul de la poalele Magurii, motiv pentru care a anuntat ca nu se va mai intoarce in Romania, urmand sa-si caute echipa in Brazilia. Silviu Crisan nu a evoluat deloc in Liga a II-a, motiv pentru care oficialii clubului au decis sa-l cedeze altei echipe pentru a avea meciuri in picioare. Noi il lasam sa plece unde e mai bine pentru el, chiar si la FC Zalau, a mentionat Gurzau. Cel de-al treilea, portarul Razvan Pop, se pare ca are o situatie materiala buna si nu il prea intereseaza fotbalul de performanta, in locul sau urmand sa fie adus un alt portar.

La capitolul sosiri poate fi trecut deja numele atacantului Szabo Istvan, de la Bihorul Beius, in locul sau urmand sa fie cedat Barbuloviciu. Dorit si de FC Zalau, Valentin Ilas ar putea ajunge si el la FC Silvania in aceasta pauza de iarna. In atentia conducerii simleuane se mai afla si doi jucatori de la Luceafarul Oradea, echipa cu care clubul simleuan va avea o colaborare incepand de anul acesta, unul dintre ei fiind atancatul Claudiu Codoban. Ne dorim jucatori tineri, dar care sa confirme, a mai precizat Ioan Gurzau. FC Silvania va continua pregatirea pe plan local pana in data de 22 ianuarie, urmand ca o zi mai tarziu sa inceapa stagiul de pregatire de opt zile de la Baile Tusnad.

Remus Bente a inceput pregatirea de iarna cu FC Bihor

Desi mai are contract pana in vara cu FC Silvania, atacantul Remus Bente a inceput pregatirile saptamana trecuta, la FC Bihor. Ma surprinde atitudinea lui, pentru ca eu i-am intrebat pe toti jucatorii la finalul anului trecut daca vor sa plece undeva si niciunul nu si-a exprimat dorinta de a parasi echipa. Si patronul (n.r. Dumitru Ardelean) este foarte suparat pe jucator, ne-a declarat presedintele Gurzau, care a mai spus ca jucatorul nu poate parasi clubul simleuan fara acordul conducerii.

Eu l-am considerat un jucator de perspectiva. Probabil s-a gandit ca acolo (n.r. la FC Bihor) are o sansa mai mare. Eu ma bucur daca un jucator merge la mai bine, dar daca are contract cu noi ar trebui macar sa aiba bunul simt sa ne anunte ca nu mai vine. Bente m-a dezamagit din punct de vedere moral. Noi l-am primit desi venea dupa o accidentare si nu era pregatit fizic, iar campionatul incepuse, a afirmat si antrenorul Dacian Nastai.

Cu inca 20 de puncte cred ca ne putem salva de la retrogradare

Tehnicianul echipei de la poalele Magurii, Dacian Nastai, este de parere ca returul campionatului va fi mai greu decat prima parte, insa crede ca daca echipa sa ar mai acumula 20 de puncte, problema salvarii de la retrogradare ar fi rezolvata. Eu cred ca returul va fi mai greu. In prima parte jucatorii au jucat foarte mult din ambitie, fiindca au vrut sa demonstreze ca pot face fata in Liga a II-a.

Noi insa, de aceea suntem acolo, sa incercam sa facem totul pentru a ramne in Liga a II-a. Cu inca 20 de puncte am scapa de la retrogradare. As fi vrut sa mizez si in retur pe acelasi lot, cu trei-patru noutati. Nu sunt adeptul jucatorilor cu nume, ci al jucatorilor tineri, care vor sa se afirme. Prima etapa din returul Ligii a II-a este programata in data de 28 februarie, FC Silvania urmand sa evolueze in deplasare, in fata echipei Drobeta Turnu Severin.

Leave a Comment