Tricoul Cristinei Neagu, achiziţionat cu 3.000 de lei de un fost atlet zălăuan de performanţă

Multiplul campion naţional şi balcanic la atletism, Vasile Ardelean, stabilit în SUA din 2004, a achiziţionat atât tricoul handbalistei Cristina Neagu, cât şi cel al internaţionalului Răzvan Raţ, oferind, în schimb, suma de 4.150 de lei.

Ediţia din 2015 a „Memorialului Radu Gog” a fost prima în care organizatorii au scos la licitaţie şi câteva tricouri ale unor fotbalişti din campionatul românesc, scopul acesteia fiind de a ajuta cu o sumă cât mai mare de bani familia regreatatului arbitru sălăjean, decedat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, în urma unui tragic accident de circulaţie.
O astfel de acţiune a avut loc şi la ediţia de la finalul săptămânii trecute, iar organizatorii au reuşit să scoată la licitaţie în acest an nu mai puţin de 17 tricouri.
Cel mai licitat a fost al Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2015. Tricoul a ajuns în cele din urmă tocmai în Statele Unite ale Americii, la zălăuanul Vasile Ardelean, un fost atlet de performanţă din generaţia lui Monel Sabou. Ardelean a oferit 3.000 de lei pentru tricoul celei mai bune handbaliste din lume. Fostul atlet zălăuan a achiziţionat şi tricoul lui Răzvan Raţ de la meciul România – Italia, care are inscripţionat pe număr numele victimelor de la Colectiv. În schimbul acestuia, Ardelean a oferit suma de 1.150 de lei.
„Doresc să felicit organizatorii „Memorialului Radu Gog” şi, în mod special, pe domnul Ioan Onicaş, pentru eforturile şi sacrificiile depuse în desfăşurarea acestor acţiuni caritabile, unde licitaţia de tricouri a avut un rol aparte. Totodată, îi mulţumesc pentru că mi-a făcut cunoscut acest eveniment şi prietenului meu, Monel Sabou, fost coleg de antrenamente pe vremea când practicam amandoi sportul de performanţă atât pe plan naţional, cât şi international. Prin performanţele sportive excepţionale ale Cristinei Neagu, tricoul de joc oferit organizatorilor a ridicat cu mult nivelul şi imaginea evenimentului”, a declarat Vasile Ardelean pe pagina de facebook a „Memorialului Radu Gog”.
Vasile Ardelean nu a putut fi prezent la eveniment, ambele tricouri fiind îmnânate surorii acestuia, Anca.
Vasile Ardelean a practicat atletismul la nivel de performanţă în perioada 1995 – 2004, avându-l antrenor pe Teodor Bidian. De-a lungul carierei, acesta a devenit multiplu campion naţional şi balcanic şi medaliat la Campionatul European de Cros din 1998, desfăşurat în Italia. Vasile Ardelean s-a stabilit în SUA din 2004.
Tot în SUA a ajuns şi tricoul fostului jucător de la Universitatea Craiova, Dragoş Firţulescu. Acesta a fost achiziţionat de Bogdan Constantin în schimbul sumei de 1.200 de lei.

Leave a Comment