Armătura Zalău a câştigat prima competiţie la care a participat după zece ani de la desfiinţare

Ediţia din acest an a „Memorialului Radu Gog” a avut la start 21 de echipe, dintre care 12 s-au duelat la categoria open şi nouă, la old-boys. Evenimentul organizat în acest an a fost unul special pentru foştii componenţi ai echipei Armătura Zalău, formaţie ce a activat atât în al treilea eşalon, cât şi în Divizia B. Fosta echipă de fotbal a Zalăului a participat la ambele categorii de vârstă, iar la old-boys a reuşit să termine chiar pe prima poziţie, după ce a învins în finală cu scorul de 4 – 2 echipa AdyCom. Marcel Petrean a reuşit o „dublă”, iar pe lista marcatorilor şi-au mai trecut numele Marian Ignat şi Adrian Noţigan. De cealaltă partem, pentru AdyCom au marcat Nicu Chiş Ciure şi Ilie Ardelean.
Iniţiativa participării la „Memorialul Radu Gog” i-a aparţinut fostului director de competiţii, Birtalan Attila, cel care a organizat şi în anii anteriori întâlniri între foştii componenţi ai Armăturii Zalău, din perioada 2003 – 2005, practic cea mai bună perioadă pe care a traversat-o formaţia de la poalele Meseşului.
„Noi ne-am mai întâlnit şi în anii anteriori pentru a depăna amintiri şi pentru a face puţină mişcare, dar, până acum nu am mai participat la nicio competiţie. Este o bucurie să ne revedem în frieare an, parcă numai ieri ne-am fi despărţit de la Stadionul Municipal. Armătura Zalău a însemnat mult pentru sportul din acest judeţ. A fost o echipă cu care s-a putut mândri tot judeţul, nu numai acest municipiu. Din păcate, lucrurile sunt total diferite astăzi”, a declarat Birtalan Attila.
La evenimentul de la finalul săptămânii trecute au fost prezenţi: Adrian Noţigan, Filip Lăzăreanu, Marius Muntean, Cristian Mureşan, Laurenţiu Mândru, Claudiu Mutu, Claudiu Cornaci, Marian Ignat, Florin Timoce, Marcel Petrean, Alexandru Pop, Gabriel Băcnean, Marius Cozma, George Bumbuţ şi Cristian Oros. Au fost prezenţi şi antrenorii Leo Grozavu şi Florin Mureşan, dar şi antrenorul cu portarii, Călin Pop. Nu a lipsit nici delegatul echipei, Zoltan Ardelean.
Armătura Zalău a susţinut ultimul meci în Divizia B în luna septembrie a anului 2005, pe teren propriu, împotriva celor de la Apulum Alba Iulia. Partida a fost câştigată cu scorul de 3 – 1 de oaspeţi, după ce zălăuanii au condus la pauză cu scorul de 1 – 0, prin reuşita lui Adrian Fărcaş.
O parte dintre jucătorii de bază plecaseră deja de la echipă, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul antrenorilor Leo Grozavu şi Florin Mureşan. Pe banca tehnică a fost adus Marius Paşca, iar antrenorul zălăuan a aliniat următor „11” la acel joc: Adrian Noţigan – Bogdan Unguruşan, Marius Muntean, Cosmin Cosma, Florin Vaşvari, Toth Karoly, Gabriel Vaşvari, Marius Cozma (cpt.), Mihai Bode, Adrian Fărcaş şi Alexandru Pop.

Leave a Comment