Tadici, mulţumit de stagiul de pregătire de la Cheile Grădiştei: „A fost unul dintre cele mai reuşite cantonamente”

După un stagiu de pregătire de 12 zile efectuat în staţiunea Fundata, de la Cheile Grădiştei, HC Zalău a revenit joi după-amiază în oraşul de la poalele Meseşului. Handbalistele au avut câteva zile libere, pentru a se reface după efortul depus în cantonament, iar de azi vor începe pregătirea pe plan local.

Tehnicianul Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de modul în care au răspuns jucătoarele sale la efort pe perioada efectuării stagiului montan. „În cantonament au fost 18 jucătoare, iar pregătirea a decurs bine. Două dintre ele, care nu şi-au luat normele de control după revenirea din vacanţă, au rămas acasă şi s-au pregătit pe plan local. La revenire am repetat normele de control şi cu cele care au fost în cantonament şi cu cele care au rămas acasă. Sunt mulţumit, în gerenal, de modul în care au răspuns jucătoarele la efort. A fost unul dintre cantonamentele cele mai reuşite, pentru că s-a muncit foarte mult. Urmează să intrăm în sală să grefăm pregătirea specifică pe pregătirea specifică generală făcută la Fundata, unde am beneficiat de condiţii de pregătire foarte bune. Tocmai de aceea, de şase ani facem aici atât pregătirea de vară, cât şi cantonamentul de iarnă. De luni vom face zilnic câte un antrenament în sală şi vom consolida pregătirea fizică cu antrenamente la Stadionul Municipal şi pe Muntele Meşes”, ne-a declarat managerul zălăuan.

Primul turneu de pregătire, la Baia Mare

HC Zalău va continua pregătirea pe plan local până la finalul lunii, când sunt programate primele jocuri de verificare. Primul turneu pentru formaţia de la poalele Meseşului este programat la Baia Mare, în perioada 2 – 3 august, urmând să participe şi echipe din străinătate.
„Începând cu data de 31 a lunii, vom trece şi la jocuri de pregătire. Avem bine stabilit şi programul turneelor de pregătire, majoritatea internaţionale”, a mai spus Tadici.

Constantinescu şi Cicic ajung abia după Campionatul Mondial

Dintre jucătoarele transferat de HC Zalău în această vară, doar Valentina Bardac, adusă de la CSM Cetgate Deva, a fost prezentă în cantonament. Gheorghe Tadici s-a arătat foarte mulţumit de modul în care jucătoarea a efectuat pregătirea de vară.
„Dintre jucătoarele transferate, doar Valentina Bardac a participat la pregătire, care s-a comportat admirabil. S-a străduit să recupereze ultimul an, în care a evoluat în Divizia A. Eu spun că poate acoperi cu succes locul lăsat de cele trei jucătoare plecate, respecitv Tănăsie, Czeczi şi Rob, deoarece poate să joace atât centru, cât şi extremă stângă. Claudia Constantinescu şi Maria Cicic sunt la lotul de tineret, cu care se pregătesc în continuare până în 15 august, când vor reveni de la lotul naţional. Sunt jucătoare care, probabil în toamna acestui an vor avea ceva de spus. Mă bucur pentru ele că sunt acolo, dar mi-ar fi plăcut să le am în pregătire încă dinainte de cantonament. Vor intra în programul normal odată cu turneul de la Zalău. Vom încerca să le integrăm cât se poate de repede, fiindcă au calităţi. Avem un lot numeros de jucătoare. Sunt mulţumit şi de progresia jucătoarelor care provin de la CSS Zalău, în special al jucătoarelor Mădălina Prodan, Bianca Buruian şi Raluca Nicolae”.

„Georgiana Ciuciulete, o profesionistă”

Cel mai mare câştig din această vară al echipei zălăuane, aşa cum a spus-o chiar managerul Gheorghe Tadici, este pivotul Georgiana Ciuciulete, care a devenit mămică la începutul acestui an. Handbalista a început pregătirea individuală încă din luna iunie, iar în cantonament a avut o comportare foarte bună, deşi venea după o pauză de câteva luni. „Mă bucur foarte mult pentru Georgiana Ciuciulete care a dovedit încă o dată că este profesionistă şi a venit bine pregătită la lot, fiindcă a făcut o pregătire individuală în cursul lunii iunie. A intrat fără niciun fel de menajamente în pregătire, iar la final, împreună cu Crina Pintea, a avut cele mai bune normel de control. Ciuciulete este un mare plus pentru echipă”, a precizat Tadici.

Valeria Beşe se retrage din handbal?

Marea abenţă din lotul echipei zălăuane în cantonamentul de la Cheile Grădiştei a fost Valeria Beşe. Jucătoarea a acuzat în ultima perioadă unele probleme de sănătate şi nu este exclus ca Beşe să se retragă din activitate. „La pregătire nu a participat Valeria Beşe, despre care nu am prea multe date în acest moment. Ştiu doar că are unele probleme de sănătate şi vom vedea dacă va continua în momentul în care va fi aptă şi va reveni la echipă. Dacă ea îşi va exprima însă dorinţa că doreşte să se retragă din activitate, îi vom respecta doleanţa. Din punctul meu de vedere, la analiza finală despre sezonul trecut, părerea mea a fost că poate să ne ajute în continuare echipa un an sau chiar doi, mai ales pe faza de apărare, pe care o poate rezolva şi acum mai bine ca multe altele din cadrul echipei”.

Tadici, în tratative cu alte trei jucătoare

Gheorghe Tadici ne-a dezvăluit după revenirea din cantonament că seria transferurilor nu s-a încheiat, chiar dacă echipa a efectuat deja stagiul de pregătire din această vară. „Seria tranferurilor nu este încheiată. În funcţie de posturile pe care le vom considera deficitare şi pe care vom considera că trebuie să le îmbunătăţim, vom mai transfera jucătoare. Suntem în discuţii cu alte trei jucătoare, dar toate handbaliste tinere, care să corespundă proiectului nostru, când dorim să facem o echipă competitivă pentru sezonul 2015 – 2016. Este posibil ca două, trei jucătoare împrumutate de la junioare să fie împrumutate la echipe din Divizia A, fiindcă saltul este foarte mare şi nu se poate realiza decât treptat”, a conchis managerul echipei HC Zalău.

Alte articole

4 Thoughts to “Tadici, mulţumit de stagiul de pregătire de la Cheile Grădiştei: „A fost unul dintre cele mai reuşite cantonamente””

  1. Zenoviu

    O politica sanatoasa la HC Zalau , unde se imbina tineretea cu expierenta unor jucatoare. Jucatoarele tinere de acum trei ani au progresat enorm pe langa cele mai experimentate. Exemplu ? Pintea, Varga, Pop, Trif, Muresan – 2 portarite, si urmeaza desigur cele mai noi venite in curand. Ciobanu poate sa salte decisiv in acest an daca ia venit mintea la cap . . Felicitari si mult succes. Abia asteptam sa le vedem la jocuri .

  2. Alexandra Ciunt

    Felicitari dle profesor pt tot ceea ce faceti. Era normal sa ramaneti sa va duceti munca mai departe . Nu bagati in seama dtractori fara discernamant de la asa zisul ziar de sport JALNIC din zalau . o fituica cu articole de retardati mentali , stiti din ce cauza … Ignorati-le lipsa de minima inteligenta ..

  3. IONEL Crisan

    Acel ziar de sport ce se pretinde , fituica „mortul-sportul salajean este o dejectie ziaristica cu reprezentanti asemeni. Nimeni nu o ia in seama , e citita de necunoscatori ai fenomenului , reprezentand liga a 5-6-7a , a fotbalului de la sate si de cei care scriu acolo . In rest trimite pe facebook , fiecare articol la sute de „prieyteni”pe care-i noteaza drept cititori ……..Urat mirositoare precum un Wc vara la 40 de grade

Leave a Comment