Şişeştean, Dindelegan şi Marincaş, noii cetăţeni de onoare ai Zalăului

Un profesor, un sportiv şi un doctor au completat începând de vineri lista care cuprinde cetăţenii de onoare ai municipiului Zalău. Din păcate unul dintre ei nu mai este printre noi. Este vorba despre profesorul sociolog, Gheorghe Şişeştean care a trecut în nefiinţă în cursul lunii octombrie a anului trecut. Ceilalţi doi zălăuani care au competat lista cetăţenilor de onoare sunt doctorul Călin Dorel Dindelegan şi sportivul Călin Valeriu Marincaş, care în ultimii trei ani a fost medaliat ca urmare a performanţelor drept sportivul numărul I al judeţului.
Toate cele trei nume sonore, care vor completa lista cetăţenilor de onoare a municipiului Zalău au fost incluse în proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu local care a avut loc, vineri 19 iulie, proiecte care au fost aprobate în unanimitate de voturi de consilierii prezenţi.

Profesorul Şiseştean – cetăţean de onoare post mortem

Cei 16 consilieri prezenţi la şedinţa de Consiliu local, dintr-un total de 21, au votat cu unanimitate de voturi primul proiect de hotărâre al ordinii de zi privind conferirea post mortem a titlului de „Cetăţean de onoare al Municipiului Zalău domnului Gheorghe Şişeştean”. Regretatul profesor sociolog şi scriitor, Şişeştean s-a născut în anul 1954 în localitatea Şişeşti, judeţul Maramureş. A fost membru al Asociaţiei Sociologilor din România, membru în Consiliul Ştiinţific al Asociaţiei de Etnologie L’Europe la civilisation du Pain, Paris, membru în comitetul de redacţie al revistei Histoire anthropologique de l’alimetation, Chine-Europe, Maisons des Sciences, de l’Homme MSH Paris. A finalizat un masterat la Ecole des Hautes etudes en Sciences Sociales din Pris şi un doctorat la Universitatea din Bucureşti. A fost redactor al revistei Limes, Journal of Social Research&Policy, Revista Socilogia Românească, membru al consiliului editorial al Revistei centrului de cercetări sociale „Societate şi Politică” din anul 2006 a fost conducător de doctorate la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti. Din păcate, din cauza unei boli necruţătoare, profesorul Gheorghe Şişeştean s-a stins mult prea devreme la vârsta de 58 de ani, în cursul lunii octombrie a anului trecut.
Propunerea către Primăria Municipiului Zalău şi Consiliul Local Zalău de a evalua posibilitate acordării titlului de „Cetăţean de Onoare”, postmortem, lui Gheoghe Şişeşteanu a venit din partea managerului Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Daniel Săuca.

Doctorul Dindelegan – peste 30.000 de intervenţii chirurgicale

Un alt proiect de hotărâre, privind acordarea titluluii onorific cunoscutului doctor Dindelegan Călin Dorel a fost votat de consilierii locali.
Acesta s-a născut în Năsăud, judeţul Bistriţa Năsăud în data de 22 octombrie 1937. A fost elev al şcolii generale şi absolvent al liceului „George Coşbuc” din localitate. A urmat cursurile Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca. Doctorul Dindelegan şi-a început activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în anul 1967 şi până în 2006. A fost o perioadă directorul Spitalului şi medic şef al secţiei de chirurgie. De-a lungul carierei a ocupat şi alte funcţii fiind şi preşedinte al Uniunii Societăţilor de Ştiinţe Medicale -filiala Sălaj unde şi-a adus contribuţia participând la diferite conferinţe naţionale şi internaţionale, cercetări medicale, întocmind studii şi referate. Totodată a contribuit la realizarea unor schimburi de activităţi profesionale ştiinţifice şi culturale cu organizaţia MSR din Cambridge Anglia. În toată activitatea sa a adunat peste 30.000 de intervenţii chirurgicale.

Propunerea către Primăria Municipiul Zalău şi Consliul Local Zalău de a evalua posibilitatea acordării titlului de „Cetăţean de Onoare”, doctorului Dindelegan Călin Dorel a venit din partea consilierului local Rodica Maria Mureşan.

Călin Marincaş – sportivul numărul I al judeţului

Graţie rezultatelor foarte bune obţinute de-a lungul timpului în domeniul sportiv, atât la nivel local, naţional cât şi mondial, karateca Călin Valeriu Marincaş, este începând de vineri, 19 iulie, cetăţean de onoare al Municipiul Zalău. Titlul onorific i-a fost conferit în urma unui proiect votat în şedinţa de vineri a Consiliul Local. Karateca Călin Marincaş, în vârstă de 28 de ani, este practicant de karate tradiţional, shotokan fudokan, legitimat la Clubul Sportiv „Terra Kid” Zalău şi a obţinut începând cu anul 2000 rezultate deosebite la competiţii sportive, un exemplu în acest sens fiind titlul de campion mondial, european şi naţional.

Propunerea către Primăria Municipiul Zalău şi Consiliul Local Zalău de a evalua posibilitatea acordării titlului de „Cetăţean de Onoare” sportivului Călin Marincaş a venit din partea directorului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj – Adrian Fărcaş.

Cu cei trei, lista cetăţenilor de onoare ai municipiului Zalău a ajuns la o cifră rotundă – 30 de persoane.

Alte articole

6 Thoughts to “Şişeştean, Dindelegan şi Marincaş, noii cetăţeni de onoare ai Zalăului”

 1. Anonim

  30 nu e cifra

 2. Anonim

  si totusi parca au fost 4 propuneri de cetateni, nu 3,

 3. Alexandra Ciunt

  Titlul de cetatean de onoare „risca sa mearga in derizoriu. Oricine propune se aproba chiar daca nu apartine comunitatii si doar a trecut prin localitate. Pacat , pentru ca printre ei sunt persoane care au facut mult si multe pentru acest municipiu pe parcursul a zeci de ani , constant . Dar ce sa ceri de la niste NOVICI si ANONIMI de consilieri , care voteaza la foc automat fara sa stie si ce ? Fiecare primar are interesele sale si lasa cate 6-7 asa zisi „cetateni de onoare”de paie …

 4. Anonim

  Poate ca „botezarea” unor strazi din municipiu cu numele lor ar fi si mai binevenita.

 5. popa tanda

  se vor anula si dosarele de urmarire penala pentru braconaj?

 6. […] Un profesor, un sportiv şi un doctor au completat începând de vineri lista care cuprinde cetăţenii de onoare ai municipiului Zalău. Din păcate unul dintre ei nu mai este printre noi. Este vorba despre profesorul sociolog, Gheorghe Şişeştean care a trecut în nefiinţă în cursul lunii octombrie a anului trecut. Ceilalţi doi zălăuani care au competat lista cetăţenilor de onoare sunt doctorul Călin Dorel Dindelegan şi sportivul Călin Valeriu Marincaş, care în ultimii trei ani a fost medaliat ca urmare a performanţelor drept sportivul numărul I al judeţului. Toate cele trei nume sonore, care vor completa lista cetăţenilor de onoare a …mai multe stiri […]

Leave a Comment