Maşinile de transport marfă şi persoane, sub lupa poliţiştilor

Poliţiştii sălăjeni vor monitoriza timp de o săptămână vehiculele de transport marfă şi persoane. Aceştia vor fi prezenţi, începând de luni, 22 iulie, pe principalele artere rutiere din judeţul Sălaj, unde vor monitoriza şi verifica transporturile efectuate de cele două categorii de vehicule, din punctul de vedere al utilizării centurilor de siguranţă, respectării perioadelor de conducere şi de odihnă. De asemenea, va fi verificată starea tehnică a autovehiculelor, respectarea dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională de către conducătorii acestor autovehicule, precum şi deţinerea, la bordul vehiculelor, a documentelor de transport, inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă. Totodată va fi verificată şi respectarea normelor impuse pentru transportul mărfurilor periculoase.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)Sălaj, acţiunea, intitulată „Truck&Bus”, se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 22-28 iulie, şi face parte din Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa.
Acţiunea vizează reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

2 Thoughts to “Maşinile de transport marfă şi persoane, sub lupa poliţiştilor”

  1. Anunturi Gratuite superpiata.c o m este alegera perfecta atunci cand vrei sa vinz sau sa cumperi rapid ceva.

  2. […] Poliţiştii sălăjeni vor monitoriza timp de o săptămână vehiculele de transport marfă şi persoane. Aceştia vor fi prezenţi, începând de luni, 22 iulie, pe principalele artere rutiere din judeţul Sălaj, unde vor monitoriza şi verifica transporturile efectuate de cele două categorii de vehicule, din punctul de vedere al utilizării centurilor de siguranţă, respectării perioadelor de conducere şi de odihnă. De asemenea, va fi verificată starea tehnică a autovehiculelor, respectarea dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională de către conducătorii acestor autovehicule, precum şi deţinerea, la bordul vehiculelor, a documentelor de transport, inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării …mai multe stiri […]

Leave a Comment