Sportul Șimleu a câștigat duelul sălăjean din prima fază a Cupei României

Clasată pe locul șase la finalul sezonului trecut în Seria a X-a din Liga a III-a, Sportul Șimleu a intrat în Cupa României încă din prima fază a competiției, iar adversara acesteia a fost Rapid Jibou, câștigătoarea fazei județene. Cele două echipe s-au întâlnit miercuri, pe Stadionul Rapid din Jibou, iar formația șimleuană s-a impus cu un categoric 5 – 0, după ce la pauză, scorul a fost 3 – 0.
Antrenorul jibouanilor, Florin Morar, a afirmat încă dinaintea partidei că între Liga a IV-a și Liga a III-a este o diferență mare, mai ales că în Sălaj s-a organizat un mini-campionat, Rapidul având mult mai puține meciuri oficiale la activ decât Sportul. Oaspeții au deschis rapid scorul, încă din minutul șase, prin Marius Leitan, în urma unei lovituri de la colțul terenului. George Pop a majorat avantajul șimleuanilor în minutul 20, înscriind dintr-o lovitură liberă, iar până la pauză a mai înscris și jucătorul “de culoare” Gueye Mansour.
Jibouanii au ieșit parcă mai motivați de la vestiare, dar acest lucru nu s-a văzut și pe tabelă, iar în ultimele 10 de minute, Sportul Șimleu a mai înscris de două ori, prin Adelin Neaga (80) și Lazăr Zoltan (90).

„La un meci amical, nu mă interesează scorul, ci urmăresc cu totul alte aspecte legate de evoluția din timpul pregătirii. Miercuri, însă, am a fost un meci oficial, pe care am dorit să-l câștigăm. Mă bucur că încep să se vadă lucrurile pe care le pregătim la antrenament, cu toate că am întâlnit o echipă bună pentru nivelul Ligii a IV-a, cu un teren foarte bun. Am jucat bine și cred că am reușit să punem repede stăpânire pe joc”, a declarat antrenorul Șimleului, Dacian Nastai.
Calificată în faza a II-a a competiției, Sportul Șimleu ar putea întâlni SCM Zalău în etapa din 11 august, formația zălăuană terminând pe locul doi în Liga a III-a în ediția trecută.
41 de partide au fost programate în prima fază a Cupei României, 34 de echipe fiind calificate din faza pe județ, iar 48 au venit din Liga a III-a.

Leave a Comment