Se vede Europa

Se vede Europa

Daca in sezonul trecut HC Zalau nu a obtinut decat un punct din patru posibile in dubla cu HC Dunarea Braila, in actuala editie de campionat zalauancele au castigat ambele partide. Dupa succesul de la Braila, HC Zalau si-a marit considerabil sansele la calificarea intr-o cupa europeana.

HC Dunarea Braila: Vasile, Voicu – Irimia (1), Tomuleanu (2), Craciun (2), Brot (4), Iesanu (1), Moldovan (9), Luca (5), Adespi (1). Antrenor: Alexandrina Soare

HC Zalau: Nichita, Cheta – Babeanu (9), Ailincai, Ciuciulete (4), Cristoaica, Czeczi, Molfea (9), Somoi (6), Turcas (2). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Radulescu

HC Zalau si-a trecut ieri dimineata in cont al V-lea succes consecutiv din acest an, obtinand o victorie extrem de importanta pe terenul celor de la HC Dunarea Braila. Managerul Gheorghe Tadici a stiut sa o anihileze pe cea mai buna jucatoare a gazdelor, Ada Moldovan, care, desi a marcat noua goluri nu a avut o evolutie la fel de buna ca in celelalte partide. Dana Babeanu a fost cea care a scos-o din joc pe fosta golgetera a Ligii Nationale, zalauanca avand o volutie foarte buna pe tot parcursul meciului.

Inceputul de meci a fost mai echilibrat, HC Zalau conducand la un singur gol in primul sfert de ora. In minutul 16, brailencele au egalat scorul la 9 si au trecut pentru prima data in avantaj (10 – 9). Brailencele mai inscriu de doua ori prin Irimia si Brot, ducand scorul la 12 – 9. Cu cinci minute inainte de final, scorul redevine egal, dupa dubla lui Babeanu si golul inscris de Molfea (12 – 12), scor la care gazdele rateaza doua aruncari de la sapte metri prin Moldovan si Brot. Molfea inscrie pe atacul Zalaului pentru 12 – 13, dar repriza se incheie tot la egalitate, dupa ce Ada Moldovan inscrie in ultimele secunde.

Partea a doua este mult mai buna pentru jucatoarele de la HC Zalau, care se desprind la trei goluri dupa cinci minute (14 – 17), iar spre final diferenta a crescut la cinci goluri (18 – 23 in min. 40). Zalaul a avut un avans de cinci goluri si la final (25 – 30), ultimul gol al partidei fiind inscris de Dana Babeanu.

Gheorghe Tadici s-a declarat multumit de majo-ritatea jucatoarelor sale, chiar daca au intrat mai greu in joc. Fetele au jucat bine. Au intrat mai greu in joc, dar in repriza a doua a doua au avut o evolutie buna. Din pacate, extremele nu ne-au ajutat deloc. Cel mai ingri-jorat sunt de evolutia Alinei Czeczi, care nu a marcat niciun gol. A ratat atat de la sapte metri, cat si din situatie de unu la unu, dar am si primit patru goluri din cauza ei. Am insa incredere ca-si va reveni, fiindca se vede ca-si doreste, a precizat la finalul meciului managerul zalauan.

De celalalta parte, antrenoarea gazdelor, Alexandrina Soare, a dat vina pe arbitraj, spunand ca acesta a fost partinitor. Am avut parte de un arbitraj partinitor. Zalaul nu castiga azi daca nu ar fi fost ajutata de arbitraj. Nici fetele mele nu au jucat prea bine, dar au gresit, fiindca s-au enervat pe cei doi arbitri. Totusi, spectatorii braileni au fost de alta parere la finalul meciului. A fost un arbitraj corect, care nu a dezavantajat echipa Brailei, a fost declaratia venita chiar din partea unui jurnalist local.

In urma victoriei de la Braila, HC Zalau a acumulat 20 de puncte, distantandu-se la patru puncte de ocupanta locului cinci. In etapa viitoare, zalauancele vor primi vizita celor de la CSM Bucuresti, meciul fiind programat duminica, de la ora 12, in Sala Sporturilor din Zalau.

Leave a Comment