SCM Zalău, victorie de senzaţie în faţa campioanei României

Calificată în play-off-ul Divizie A1 la volei masculin, SCM Zalău a întâlnit campioana României, Arcada Galaţi, în prima fază, intitulată şi sferturile de finală. După ce a cedat greu, scor 2 – 3 pe terenul gălăţenilor, echipa zălăuană a avut o prestaţie exemplară în returul de la Zalău, reuşind o victorie de senzaţie în faţa unui public numeros, care a creat o atmosferă de un adevărat derby.

Motivaţi încă din startul partidei, zălăuanii conduşi de sârbul Dragan Kobiljski au câştigat actul de debut cu 25 – 19. Setul l-au început mai bine oaspeţii, care au condus cu 6 – 2, obligându-l pe sârbul Kobiljski să solicite întreruperea jocului. S-a făcut 10 – 9 în favoarea Zalăului, oaspeţii solicitând şi ei întreruperea jocului. SCM s-a distanţat tot mai mult pe tabelă odată cu trecerea timpului, iar diferenţa din final a fost de şase puncte. Rolurile s-au schimbat în setul doi, gălăţenii aflându-se în permanenţă la conducere. 25 – 19 a fost scorul final în favoarea formaţiei vizitatoare, fiind singurul set câştigat de Arcada. Parţialul trei a fost unul de „care pe care”, cu răsturnări de situaţii şi cu un final incendiar, în care Zalăul s-a impus cu 32 – 30, după două blocaje consecutive reuşite de Cveticanin.

În setul patru s-a mers „cap la cap” doar până la punctul 8, după care zălăuanii au preluat conducerea şi s-au distanţat la şapte puncte până la final, câştigând cu 25 – 18.

„A fost un joc bun din partea băieţilor noştri. Am jucat bine şi în primul meci, unde cred că dacă nu existau acele erori de arbitraj, am fi reuşit chiar să ne impunem, iar astăzi vorbeam despre o calificare în semifinale. Băieţii sunt într-o formă bună, iar pentru partida de la Galaţi am solicitat şi arbitraj video. Dacă ni se va acepta arbitrajul video şi băieţii vor avea forma bună de la Zalău, cred că putem produce o surpriză”, a declarat managerul Adrian Feher.

Partida decisivă dintre Arcada Galaţi şi SCM Zalău, care va decide echipa calificată în semifinale, este programată sâmbătă, 1 aprilie, pe terenul formaţiei gălăţene.

 

One Thought to “SCM Zalău, victorie de senzaţie în faţa campioanei României”

  1. […] Calificată în play-off-ul Divizie A1 la volei masculin, SCM Zalău a întâlnit campioana României, Arcada Galaţi, în prima fază, intitulată şi sferturile de finală. După ce a cedat greu, scor 2 – 3 pe terenul gălăţenilor, echipa zălăuană a avut o prestaţie exemplară în returul de la Zalău, reuşind o victorie de senzaţie în faţa unui public numeros, care a creat o atmosferă de un adevărat derby. Motivaţi încă din startul partidei, zălăuanii conduşi de sârbul Dragan Kobiljski au câştigat actul de debut cu 25 – 19. Setul l-au început… Citeste mai mult […]

Leave a Comment