SCM Zalău, ca şi calificată în Final-Four-ul Cupei României la volei masculin

Primul sfert de finală al Cupei României la volei masculin a avut loc marţi seara, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău, SCM Zalău primind vizita Ştiinţei Explorări Baia Mare. Partida a fost câştigată cu scorul de 3 – 0 de formaţia zălăuană, însă, în teren, lucrurile nu au fost atât de simple pentru vicecampioana României, care s-a întrebuinţat serios pentru o victorie în trei seturi. După 3 – 0 în debutul actului întâi pentru zălăuani, oaspeţii au făcut rapid 3 – 3, apoi s-a mers „cap la cap” până la final. Zalăul a reuşit şi trei aşi în primul set, prin Minic, Mihalescu şi Cuciureanu, dar băimărenii lui Marius Botea au ţinut aproape. Explorări a avut chiar minge de set, conducând cu 25 – 24, dar Zalău a întors şi s-a impus cu 29 – 27.
Jocul a continuat să fie disputat şi în setul al doilea, SCM-ul desprinzându-se abia pe final, câştigând cu 25 – 21.
Explorări nu a cedat lupta, iar în parţialul trei a avut chiar avantaj de trei puncte. Zălăuanii s-au redresat însă la timp, au egalat şi s-au desprins la două puncte, câştigând cu 26 – 24.
Returul dintre cele două echipe este programat în data de 19 ianuarie 2022, la Baia Mare, dar, după rezultatul de la Zalău, SCM porneşte cu prima şansă la calificarea în Final-Four-ul Cupei României.
Pentru SCM Zalău urmează sâmbătă partida cu Unirea Dej, din cadrul etapei a VIII-a, meciul fiind programat în Sala Sporturilor din Dej. Zălăuanii se vor deplasa apoi în Italia, pentru „dubla” din 16-imile Cupei CEV, cu italienii de la Perkinelmer Leo Shoes Modena.

M. M.

Leave a Comment