UPDATE: Sălajul are din nou două echipe în Liga a III-a de fotbal

Învinsă cu scorul de 1 – 2 în manşa tur şi condusă cu 2 – 0 pe teren propriu de Olimpia II Satu Mare, campioana Sălajului, Luceafărul Bălan, a revenit spectaculos, câştigând cu scorul de 5 – 2 returul de sâmbătă, victorie în urma căreia a promovat în Liga a III-a de fotbal.

Campioana judeţului Sălaj la fotbal, Luceafărul Bălan, a demonstrat sâmbătă seara, pe „Gîlgău Arena”, în faţa a peste 800 de spectatori, că imposibilul poate deveni posibil. Învinşi cu scorul de 1 – 2 în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a şi conduşi pe teren propriu cu scorul de 0 – 2 de Olimpia II Satu Mare, jucătorii antrenaţi de Marius Paşca au revenit spectaculos după o jumătate de oră, înscriind cinci goluri în 60 de minute. Cu 5 – 2 în partida retur şi cu 6 – 4 la general, formaţia din Bălan a reuşit să promoveze în al treilea eşalon al fotbalului românesc, acolo unde Sălajul mai este reprezentată de FC Zalău.
La fel ca în partida tur, Olimpia a început mai bine şi jocul de la Gîlgău Almaşului, conducând cu 2 – 0 după 23 de minute. Patrick Pop a deschis scorul în minutul 17, profitând de o neînţelegere între căpitanul Toth Karoly şi portarul Marcel Petcu, iar Gabriel Cădar a majorat avantajul sătmărenilor şase minute mai târziu.
Publicul sălăjean prezent la meci a fost redus la tăcere, dar nu pentru mult timp, fiindcă în minutul 28, Gabriel Buda a fost faultat în careu de portarul Gulya Richard, iar arbitrul de centru a dictat lovitură de pedeapsă pentru Bălan. Penalty-ul a fost transformat de Mihai Bode, iar scorul a devenit 1 – 2. A fost golul care le-a dat din nou aripi sălăjenilor, mai ales că Olimpia a rămas în inferioritate numerică după ce portarul Gulya a fost eliminat în urma faultului comis în propria suprafaţă de pedeapsă.
Partida a devenit echilibrată în ultimul sfert de oră al primei părţi, dar tabela a rămas neschimbată până la pauză.
Repriza secundă a fost dominată de la un capăt la altul de echipa din Bălan, care a marcat de patru ori până la final.
Andrei Teglaş a restabilit egalitatea în minutul 56, reluând balonul cu latul în plasă din cinci metru, după o centrare în careu trimisă de Buda. Doar şapte minute au durat până când Bălanul a trecut în avantaj. Faultat la marginea careului de 16 metri, pe partea stângă de atac, Mihai Bode s-a ridicat repede de pe gazon, a aşezat balonul pentru execuţie şi l-a învins pe portarul Cristian Kerecheş cu un şut la colţul lung, aproape în vinclul porţii.
Cu moralul ridicat după marcarea celui de-al treilea gol, jucătorii Luceafărului s-au instalat în jumătatea adversă până la final, reuşind să mai înscrie de două ori. Golul de 4 – 2 a fost marcat tot de Mihai Bode, dintr-o nouă lovitură de pedeapsă, iar în tabela a închis-o Flaviu Porumb, în minutul 89.
În urma promovării echipei din Bălan, Sălajul are din nou, după o pauză de şase ani, două echipe în Liga a III-a. FC Zalău a promovat în acest eşalon în 2008, tot cu Marius Paşca pe bancă, iar în sezonul 2008 – 2009, pe lângă formaţia de la poalele Meseşului, în Liga a III-a a activat şi FC Silvania Şimleu Silvaniei. În urmă cu cinci ani, Benfica Ileanda avea să promoveze în al treilea eşalon după ce a învins reprezentanta Bihorului, Bioland Paleu, dar nu s-a înscris în Liga a III-a, neavând un buget care să-i permită să evolueze în campionat.
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Marius Rus, Toth Karoly (cpt.), Vlad Negrean (min. 66, Mihai Molnar), Gabriel Buda, Flaviu Bărnuţiu, Maior Istvan, Andrei Teglaş (min. 69, Adrian Pop), Mihai Bode (min. 76, Rareş Pintea) şi Marius Haiduc (min. 46, Flaviu Porumb). Antrenor: Marius Paşca.
Olimpia II Satu Mare: Raul Cherecheş (min. 27, Cristian Kerezsi) – Iacob Ciul, Bogdan Faur (min. 60, Daniel Pop), Valter Heil (cpt.), Flaviu Ionescu, Gulya Richard, Romario Rus (min. 44, Raul Ştef), Darius Lukas, Gabriel Cădar, Denis Chivari şi Patrick Pop (min. 75, Daniel Griszhaber). Antrenor: Mircea Bolba

3 Thoughts to “UPDATE: Sălajul are din nou două echipe în Liga a III-a de fotbal”

  1. […] Campioana judeţului Sălaj la fotbal, Luceafărul Bălan, a demonstrat sâmbătă seara, pe “Gîlgău Arena”, că imposibilul poate deveni posibil. Învinşi cu scorul de 1 – 2 în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a şi conduşi pe teren propriu cu scorul de 0 – 2 de Olimpia II Satu Mare, jucătorii antrenaţi de Marius Paşca au revenit spectaculos după o jumătate de oră, înscriind cinci goluri în 60 de minute. Cu 5 – 2 în partida retur şi cu 6 – 4 la general, formaţia din Bălan a reuşit să promoveze în al treilea eşalon al fotbalului …mai multe stiri […]

  2. […] Campioana judeţului Sălaj la fotbal, Luceafărul Bălan, a demonstrat sâmbătă seara, pe “Gîlgău Arena”, că imposibilul poate deveni posibil. Învinşi cu scorul de 1 – 2 în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a şi conduşi pe teren propriu cu scorul de 0 – 2 de Olimpia II Satu Mare, jucătorii antrenaţi de Marius Paşca au revenit spectaculos după o jumătate de oră, înscriind cinci goluri în 60 de minute. Cu 5 – 2 în partida retur şi cu 6 – 4 la general, formaţia din Bălan a reuşit să promoveze în al treilea eşalon al fotbalului …read more […]

  3. Felicitari tuturor celor implicati . E rost de voturi pe vale,vin politicieni in curand….

Leave a Comment