Salajeanul Vlad Morar – noua senzatie a fotbalului romanesc

Salajeanul Vlad Morar - noua senzatie a fotbalului romanesc

Chiar daca i-a urmarit pe toti jucatorii romani de la U Cluj, dar si de la celelalte echipe romanesti aflate in cantonament in Antalya, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost impresionat de fotbalistul salajean de numai 17 ani, Vlad Morar

La numai 17 ani a ajuns sa-si indeplineasca unul dintre vise, facand cuplu in atac cu unul dintre idolii sai, Claudiu Niculescu. Este vorba de tanarul fotbalist salajean, Vlad Morar, originar din comuna Criseni, care l-a impresionat in cantonamentul din Antalya chiar si pe presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, prezent in statiunea turca pentru a-i urmari pe toti jucatorii romani atat de la U Cluj, cat si de la celelalte echipe. Mi-a placut un pusti, un junior de la U Cluj. Morar, Vlad Morar, 17 ani, va ajunge mare fotbalist. Notati-l!, a marturisit Mitica de la Liga la intoarcerea in tara.

Descoperit in primavara anului 2006 de Daniel Sabau, Vlad Morar a inceput fotbalul la Viitorul Zalau, insa dupa numai patru luni a plecat la Scoala de Fotbal Gica Popescu, pentru care a evoluat timp de un an. S-a intors la Viitorul, unde a mai activat aproximativ un an, dupa care a fost transferat la Ardealul Cluj, avandu-l antrenor pe Mihai Georgescu, cel care i-a pregatit pentru o perioada de timp pe Mutu si Neaga. In perioada cat a evoluat la formatia clujeana (un an si sase luni), atacantul salajean a intrat in atentia mai multor impresari, chiar si din strainatate, fiind plecat in probe la AC Parma si FC Siena.

Insa, in vara anului trecut avea sa faca pasul spre Universitatea Cluj, alaturi de alti 12 colegi si de antrenorul Mihai Georgescu, care avea sa devina seful Centrului de Copii si Juniori al sepcilor rosii.

Printre colegii lui Vladut Morar transferati la U Cluj s-a aflat si Rares Cucui, cei doi devenind intre timp si internationali de juniori, la echipa sub 18 ani. Niciunul dintre ei nu s-au gandit insa ca vor ajunge sa faca atat de repede pasul spre echipa de seniori si sa evolueze alaturi de nume pe care le vazusera doar la televizor, cum ar fi Gabriel Bostina – capitanul clujenilor, Claudiu Niculescu, Adrian Cristea sau Alex Pacurar. Morar si Cucui se afla in aceste zile in cantonament in Antalya cu echipa de seniori a Universitatii Cluj, fiind doi dintre fotbalistii de perspectiva pe care-i propune echipa clujeana in returul campionatului.

Ambii au fost titulari, in partida de sambata, pierduta de clujeni cu scorul de 2 – 1 in fata austriecilor de la Wiener Neustadt, Vlad Morar fiind inlocuit in minutul 60 de antrenorul Ionut Badea. Fotbalistul salajean a facut cuplu in atac cu Gabriel Machado. Totusi, idolul sau la echipa clujeana ramane Claudiu Niculescu. Il vedeam la televizor si imi aduc aminte ca dadea tot timpul gol Stelei. Sper sa fur si eu ceva de la el, fiindca am multe de invatat. La inceput a fost dificil sa ne acomodam, dar ne-am obisnuit repede. Domnul profesor (n.r. Mihai Georgescu) ne-a anuntat cu o saptamana inainte de reunire ca ne vom pregati alaturi de echipa de seniori, dar nu credeam. Ne-a spus sa avem incredere in noi si sa muncim la fel cum am facut-o pana acum, a precizat Vladut Morar.

Tatal jucatorului ne-a precizat ca a fost asaltat de telefoane in ultima perioada, fiind contactat de o serie de impresari si oameni de fotbal din Romania. Am primit numeroase telefoane de la impresari si oameni de fotbal din tara. Domnul Dragomir i-a facut un mare bine, dar a si pus presiune pe el in acelasi timp. Viitorul lui Vlad depinde doar de el. Eu l-am sprijinit si pana acum foarte mult, insa meritul este aproape in totalitate al lui. Ma bucur ca a constientizat ce inseamna fotbalul de performanta si ce sacrificii necesita. Orice minut jucat la echipa de seniori conteaza foarte mult pentru el. In timpul meciului de sambata a realizat cateva faze frumoase, care nu le reuseste orice jucator, mai ales de varsta lui, a afirmat Calin Morar.

Chiar daca are doar 17 ani, atacantul salajean a devenit deja spaima portarilor de la U Cluj. Niculescu si Voican imi dau cele mai mari batai de cap la antrenamente. Vine insa tare din spate si juniorul Morar. Este un baiat talentat, a declarat pentru ProSport portarul Marius Popa.

Sunt doi copii talentati si ma bucur ca au venit in cantonament. Este bine ca Universitatea Cluj se axeaza pe jucatori tineri cum sunt si cei doi, Morar si Cucui. Important este sa fie seriosi, a spus capitanul sepcilor-rosii, Gabi Bostina.

Antrenorul sau de la juniori republicani A il compara chiar cu Shevchenko. Este foarte altruist, are o plecare de pe loc fenomenala si loveste mingea la fel de bine cu amandoua picioarele. Aduce putin cu Shevchenko este de parere Mihai Georgescu.

Desi nu evolueaza pe acelasi post, cu siguranta Vladut Morar va fi ajutat sa se integreze in lotul de seniori de celalalt zalauan, fundasul Bogdan Ungurusan.

Lotul Universitatii se va intoarce in tara joia viitoare, Vladut Morar avand la dispozitie doar trei zile de a petrece alaturi de familie.

Leave a Comment