România, eliminată prematur de la Campionatul Mondial

Dezamăgire mare în handbalul feminin românesc, după ce naţionala pregătită de spaniolul Ambros Martin a pierdut cu scorul de 27 – 28 partida contra Cehiei, din cadrul optimilor de finală ale Campionatului Mondial din Germania. România a condus în multe momente ale partidei, chiar şi la pauză, când a avut 17 – 14, dar în final s-a văzut egalată. Cu 11 secunde înainte de final, Cristina Neagur a transformat o aruncare de la şapte metri pentru 27 – 27, dar „tricolorele” nu au reuşit să păstreze tabela intactă până la final, cehoaicele înscriind golul victoriei pe ultimul atac.
România a terminat pe primul loc în Grupa A, iar Cehia s-a clasat pe poziţia a patra în Grupa B, după Suedia, Norvegia şi Ungaria.
În lotul României la acest Campionat Mondial s-a aflat şi interul echipei HC Zalău, Ana Maria Dragut, care a evoluat în toate cele şase partide susţinute de „tricolore” la turneul final din Germania.
În optimile de finală s-au calificat: Suedia, Danemarca, Cehia, Olanda, Franţa, Muntenegru, Norvegia şi Rusia.
„Cehia a fost mai bună în finalul jocului şi în momentele importante. Adversarele au revenit de fiecare dată când au fost conduse, mai ales în momentele critice ale meciului. Au jucat cu încredere, au avut singura ocazie să revină pe tabelă şi au fructificat-o. E clar că în anumite momente am tratat meciul altfel faţă de celelalte partide”, a fost explicaţia selecţionerului Ambros Martin la TelekomSport.
România era considerată una dintre favoritele la medalie, iar o parte dintre specialişti vedeau naţionala lui Martin Ambros chiar în finala „Mondialului” din Germania.

foto: Sorin Pană

Leave a Comment