Pugiliştii zălăuani s-au întors cu două medalii de bronz de la Cupa României

Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut doi reprezentanţi la ediţia din acest an a Cupei României rezervată cadeţilor şi desfăşurată săptămâna trecută, la Brăila. Denis Stoica a boxat la categoria 44,5 kilograme, iar Bogdan Mierloi a urcat în ring la categoria 50 de kilograme, ambii fiind pregătiţi de antrenorul Ioan Dragoş.
Denis Stoica a avut culoar liber la tragerea la sorţi, având asigurată medalia de bronz încă din startul competiţiei. În semifinală, pugilistul de la CSM Zalău s-a duelat cu un sportiv de la Olimpia Bucureşti. Meciul a fost unul disputat, iar antrenorul Ioan Dragoş consideră că deciziile arbitrilor l-au dezavantajat pe sportivul său. „În mod normal, am câştigat noi două reprize, iar adversarul, una, dar arbitrii au văzut altfel”, a precizat antrenorul sportivului.
Bogdan Mierloi a învins un sportiv din Reşiţa în primul meci al categoriei 50 de kilograme, iar în al doilea meci, cel pentru medalie, a trecut la puncte de un pugilist de la Voinţa Cluj. Adversarul din semifinală a fost un sportiv din Râmnicu Vâlcea, cu mai mult experienţă, în faţa căruia Mierloi a pierdut la puncte.
„A fost o competiţie destul de grea pentru noi, mai ales că cei doi sportivi sunt în primul an la categoria cadeţi, fiind la prima competiţie oficială. A fost o bună verificare înaintea Campionatului Naţional ce va avea loc în noiembrie, o competiţie populată, la categoria lui Bogdan Mierloi au fost 11 sportivi. Chiar dacă au câştigat bronzul, pentru mine sunt nişte copii de aur, fiindcă sunt pugilişti cu reale calităţi, de perspectivă”, a mai afirmat Ioan Dragoş.
Peste 100 de pugilişti au boxat la ediţia din acest an a Cupei României, fiind 17 categorii de greutate.

Leave a Comment