Play-off-ul şi play-out-ul Ligii Naţionale, fără sens

Conducerea Federaţiei Române de Handbal a schimbat de câţiva ani sistemul de desfăşurare al campionatului, însă noul sistem nu pare să fie agreeat de mulţi antrenori din Liga Naţională. Nu o dată s-a întâmplat ca antrenorii echipelor din campionatul intern să afirme că partea a doua a campionatului este interesantă doar pentru două, maximum trei echipe, care, de altfel, au şanse reale la titlu. Celelalte cluburi nu au niciun câştig, ba mai mult, au de suportat cheltuieli suplimentare pentru transport, cazare, baremuri pentru arbitri şi observatori.
Au fost perioade în care jucătoarele convocate la echipa naţională au ajuns extrem de obosite, unele chiar accidentate, iar selecţionerilor le-a fost greu să alcătuiască un „7” de bază pentru meciurile susţinute de prima reprezentativă a României. La fel se va întâmpla şi în acest sezon, când ultimele meciuri din campionatul intern se vor juca în 28 mai, iar barajul de calificare la Campionatul Mondial din Danemarca va avea loc la nici două săptămâni distanţă.
„După terminarea returului, urmează deplasările şi meciurile din play-off şi play-out, din luna mai. Sunt deplasări costisitoare, având în vedere sistemul după care se vor juca meciurile. Echipa care face deplasarea are de plătit cheltuieli de cazare pentru două, chiar trei nopţi, plus cheltuieli de transport. Acest sistem nu are nicio eficienţă, iar dacă cineva poate să mă contrazică, îl rog să o facă”, a afirmat managerul Gheorghe Tadici, care a fost de aceeaşi părere şi pe vremea când era selecţioner.
Au fost şi conducători de cluburi care s-au declarat nemulţumiţi de noul sistem, iar unul dintre ei este Marian Muntean, preşedintele echipei CSM Cetate Deva, care a declarat chiar după un joc de la Zalău că partea a doua a campionatului este interesantă doar echipele cu şanse reale la titlu.

2 Thoughts to “Play-off-ul şi play-out-ul Ligii Naţionale, fără sens”

  1. […] Conducerea Federaţiei Române de Handbal a schimbat de câţiva ani sistemul de desfăşurare al campionatului, însă noul sistem nu pare să fie agreeat de mulţi antrenori din Liga Naţională. Nu o dată s-a întâmplat ca antrenorii echipelor din campionatul intern să afirme că partea a doua a campionatului este interesantă doar pentru două, maximum trei echipe, care, de altfel, au şanse reale la titlu. Celelalte cluburi nu au niciun câştig, ba mai mult, au de suportat cheltuieli suplimentare pentru transport, cazare, baremuri pentru arbitri şi observatori. Au fost perioade în care jucătoarele convocate la echipa naţională au ajuns extrem de obosite, …read more […]

  2. Spectator

    D-le Tadici atunci sa nu mai jucam handbal de loc.Poate spectatorii vor sa vada mai multe meciuri de handbal?Cam multe echipe de handbal in Rominia.

Leave a Comment