Peste 200 de elevi au alergat la Crosul Olimpic de la Jibou

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, în parteneriat cu Academia Olimpică Română – filiala Sălaj a organizat la finalul săptămânii trecute cea de-a III-a ediţie a „Crosului Olimpic al Elevilor”, eveniment desfăşurat pe Stadionul „Rapid” din Jibou.
Peste 200 de elevi au participat la această competiţie, luând startul în cursa de cros şi în proba de alergare de viteză pe o distanţă de 50 de metri. Crosul s-a desfăşurat la opt categorii de vârstă: clasele V – VI feminin, unde s-a alergat pe o distanţă de 400 de metri; clasele V – VI masculin, distanţa de alergare fiind de 600 de metri; clasele VII – VIII feminin – 600 de metri; clasele VII – VIII masculin – 800 de metri; clasele IX – X feminin – 800 de metri; clasele IX – X masculin – 1000 de metri; clasele XI – XII – 1000 de metri atât la feminin, cât şi la masculin.
„Considerăm că a fost oreuşit şi ediţia din acest an, atât prin prisma numărului de participanţi, cât şi a modului în care s-a desfăşurat evenimentul. Pe parcursul a două ore de competiţie, s-a putut observa ambiţia şi dăruirea elevilor, dorinţa de a câştiga întrecerea, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru noi, cei care am organizat acest cros. Ne-am propus să avem la start peste 100 de participanţi şi am avut peste 200. Un alt scop a fost acela de a promova activitatea fizică şi alergarea într-un mod organizat. Mulţumim partenerilor instituţionali care s-au implicat în organizarea competiţiei, în special Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei Jibou şi Spitalului Orăşenesc Jibou, dar şi profesorilor de educaţie fizică şi sport de la cele trei unităţi de învăţământ din Jibou”, a declarat Adrian Fărcaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj.

Leave a Comment