Atleţii de la LPS „Avram Iancu” Zalău, campioni naţionali la cros

Echipa Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a obţinut medalia de aur la Campionatul Naţional de Cros desfăşurat sâmbătă, la Craiova. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Cătălin Marian, care va reprezenta România peste o lună la Campionatul Balcanic din Croaţia.

Rezultat deosebit pentru atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Cros, desfăşurat sâmbătă, la Craiova. Sportivii antrenaţi de Teodor Bidian, Mirel Seişanu şi Nelian Ianchiş au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria juniori I, câştigând medalia de aur în proba pe echipe, din 17 cluburi participante.
Cel mai bun rezultat l-a obţinut Cătălin Marian. Chiar dacă este încă junior II, sportivul pregătit de Teodor Bidian a reuşit să se claseze pe locul patru la categoria juniori I, iar la juniori II a devenit vicecampion naţional.
„Este un rezultat foarte bun şi mă bucur că am reuşit să termin cursa pe locul patru la juniori I, iar la juniori II, să devin vicecampion naţional. Mă bucur foarte mult că voi reprezenta România la Campionatul Balcanic, care va fi prima competiţie la care voi participa în afara ţării. În proba pe echipe, ne aşteptam la o medalie, dar nu ne gândeam că vom obţine chiar una de aur”, ne-a declarat Cătălin Marian.
Raul Crecan, o altă speranţă a atletismului zălăuan, sportiv cu dublă legitimare la LPS „Avram Iancu” – CSS Zalău, s-a situat pe poziţia a XII-a, iar Claudiu Meleg a ocupat locul 17 la final. Din echipă au mai făcut parte Gruia Luca, locul 24, Ioan Florin, un al sportiv cu dublă legitimare la LPS „Avram Iancu” – CSS Bârlad, care s-a clasat pe locul 39 şi Sergiu Cătălin, locul 85.
„Ne-am propus o medalie în proba pe echipe la juniori I şi ne bucurăm foarte mult că aceasta este chiar de aur. Băieţii s-au mobilizat foarte bine, pentru că şi-au dorit foarte mult să câştige acest campionat naţional. Meleg a avut anumite probleme de sănătate în ultima perioadă, dar am putut lucra destul de bine în ultimele două săptămâni, iar locul întâi la echipe i se datorează şi lui. În proba pe echipe au punctat primii patru sportivi de la fiecare club. Surpriza a fost Cătălin Marian, care nu a avut stabilit niciun obiectiv la juniori I, dar a reuşit să se claseze pe locul patru. Ştiam dinaintea concursului că atleţii clasaţi pe primele patru locuri vor merge la Balcaniadă, dar nu mă gândeam că sportivul meu, Cătălin Marian, se va clasa în primele patru locuri. El a respectat foarte bine indicaţiile pe care i le-am dat înaintea cursei, iar cu 500 de metri înainte de linia de sosire, Cătălin era pe locul patru. I-am spus să forţeze că poate obţine calificarea la Balcaniadă, iar în acel moment, parcă i-aş fi dat aripi. Dacă ar fi forţat mai mult în final, putea obţine chiar locul trei la juniori I”, a explicat antrenorul Teodor Bidian.
LPS „Avram Iancu” Zalău a acumulat 57 de puncte (punctajul reprezintă suma locurilor ocupate de primii patru sportivi de la fiecare club, n.r.), fiind urmat pe podium de CSU Cluj, cu 70 de puncte şi CSS Mediaş, cu 106 puncte.
Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a obţinut ultimul titlu naţional la cros în urmă cu patru ani.
Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Cros a fost rezervată juniorilor, tineretului şi seniorilor. Proba feminină la juniori I a fost câştigată de Gabriela Doroftei, de la CSM Suceava, iar locul I la masculin a fost ocupat de Dorin Rusu, de la CSM Dorna. La tineret – feminin, prima a trecut linia de sosire Elena Panaet, de la Ştiinţa Bacău, iar la masculin, Cătălin Atănăsoaei, de la CSM Bacău.
Campioană naţională la senioare a devenit Ancuţa Bobocel, de la CSU Craiova, iar la seniori, Marius Ionescu, atlet cu dublă legitimare la CSM Craiova – CSM Ploieşti.

2 Thoughts to “Atleţii de la LPS „Avram Iancu” Zalău, campioni naţionali la cros”

  1. Paul

    Vedeti si voi cine si cati concureaza la cros . Cei care vor si ei ceva rezultate, sa justifice banii pe care-i iau . Nu are nici o relevanta , doar in cateva judete , care nu au sanse de primi 20 la sprint, sarituri ,semifond. Poate la 10000 garduri ,ceva !Asa ca ….prafuri pt fraieri

  2. Anonim

    Un frustrat cel care a facut acest comentariu. Sa vedem ce p oti tu. Esti un gunoi care nu are ce cauta pe o pagina de sport daca nu stii ce este fairplay-ul. Pentru cultura ta generala la startul cursei au fost 119 concurenti, iar la linie de sosire au ajuns 108. Ce parere ai domnul Paul de asta? Sau chiar vrei sa-ti spun pe nume? Stiu cine esti si iti cunosc frustrarile!

Leave a Comment