Paula Todoran, între cele mai bune atlete din Europa în proba de 10.000 metri

Aflată pentru prima dată la startul Cupei Europei în proba de 10.000 metri, Paula Todoran a reuşit un rezultat bun la competiţia din Italia, clasându-se pe locul 13 la finalul cursei. Obiectivul Federaţiei Române de Atletism a fost o clasare între primele 20 de locuri.

Chiar dacă se axează pe pregătirea probei de maraton încă de la începutul anului, Paula Todoran a reuşit un rezultat şi un timp bun în cursa de 10.000 de metri din cadrul Cupei Europei, competiţie la care atleta zălăuană a luat startul pentru prima dată. În acest an a fost a 19-a ediţie, iar cursa a avut loc la Chia (Italia), aliniindu-se la start cele mai bune 39 de atlete din Europa în proba de 10.000.
Atleta pregătită de Mirel Seişanu a reprezentat România la acest concurs, iar obiectivul Federaţiei Române de Atletism a fost o clasare între primele 20 de locuri.
Pentru Paula Todoran, nu doar locul 13 ocupat la finalul cursei este o performanţă, ci şi timpul înregistrat, atleta zălăuană parcurgând cei 10.000 de metri în 33 de minute, 36 de secunde şi 92 de sutimi.
„Am alergat excelent. Este un rezultat foarte bun atât ca loc ocupat, cât şi ca timp înregistrat la final. El al doilea timp pentru mine în această probă. A fost un concurs foarte important şi cred că am reprezentat cu cinste România. În faţa mea s-au clasat sportive cunoscute la nivel mondial în această probă, participante la Jocurile Olimpice sau Campionate Europene. Am obţinut un rezultat pe care mi l-am dorit şi am demonstrat că sunt capabilă de performanţe. Cu o susţinere mai mare s-ar putea obţine chiar mai mult”, ne-a declarat Paula Todoran.
Locul întâi la Cupa Europei a fost câştigat de spanioloaica Trihas Gebre (32:14.94), locul doi i-a revenit italiencei Valeria Straneo (32:32.41), iar pe ultima poziţie a podiumului s-a clasat Lily Partridge (33.02.03), din Marea Britanie.
Paula Todoran va continua pregătirea pe plan local, iar următoarea competiţie în care va lua startul va avea loc în perioada 25 – 26 iulie, Campionatul Naţional de Atletism rezervat seniorilor şi tineretului, programat la Piteşti.

Leave a Comment