Paula Todoran alergă la Campionatul European de la Amsterdam

Pentru sportiva pregătită de Mirel Seişanu va fi ultima cursă oficială înaintea maratonului din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în perioada 5 – 21 august

Fără doar şi poate, Paula Todoran traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei. Atleta pregătită de Mirel Seişanu şi-a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în prima parte a acestui an, iar pe lângă această performanţă, a obţinut şi alte rezultate notabile. O primă cursă după realizarea baremului pentru Olimpiadă a fost Campionatul Mondial de semimaraton, de la Cardiff (Marea Britanie), unde sportiva s-a clasat pe poziţia a 35-a, cu timpul de o oră, 13 minute şi 27 de secunde. Rezultatul atletei de la CSM Zalău a fost cel mai bun din delegaţia României prezentă la acel eveniment.
Paula Todoran va încheia seria curselor oficiale dinaintea Jocurilor Olimpice tot printr-o cursă de semimaraton. Aceasta va lua startul duminică dimineaţa la semimaratonul din cadrul Campionatului European de Ateltism de la Amsterdam.
Dacă în perioada cât a evoluat la juniori şi tineret, a mai alergat la un Campionat European, evenimentul desfăşurat în aceste zile la Amsterdam este unul la care Paula Todoran aleargă în premieră de când a trecut la senioare.
„Este o ultimă verificare, foarte importantă pentru mine înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Mă aflu într-o perioadă de modelare a pregătirii mele pentru maratonul de la Jocurile Olimpice. La semimaratonul de la Amsterdam, îmi doresc să fac o cursă foarte bună, să realizez un timp personal mai bun decât cel de la Campionatul Mondial de la Cardiff şi să reprezint cu cinste România şi municipiul Zalău”, ne-a declarat Paula Todoran.
Alături de Paula Todoran, în cursa de semimaraton de la Amsterdam vor mai lua startul româncele Mădălina Florea, Andreea Pişcu şi Liliana Danci, urmând ca la finalul probei să se întocmească şi un clasament pe echipe.
În cursa masculină, România îl va avea ca reprezentant pe Marius Ionescu, primul sportiv român calificat la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice.
Startul semimaratonului la feminin este programat duminică, 10 iulie, la 9:30 (ora locală), iar 20 de minute mai târziu va avea loc startul la masculin.
Delegaţia României prezentă la Amsterdam este formată din 36 de persoane, dintre care 23 de sportivi, opt antrenori, medic, asistent medical, maseur şi doi oficiali ai Federaţiei Române de Atletism.

Leave a Comment