Paula Todoran a prins cursa pentru Europene

Paula Todoran a prins cursa pentru Europene

Desi s-a clasat doar

pe pozitia a IV-a la Cupa Romaniei de la Baile Felix, Paula Todoran a fost selectata in echipa Romaniei care va alerga la Campionatul European de cros,

din Slovenia

Paula Todoran a luat startul sambata la Cupa Romaniei, concurs de cros desfasurat la Baile Felix, la care au fost prezenti 359 de atleti de la 56 de cluburi, care au concurat la copii, juniori, tineret si seniori. De la CSM Zalau a mai fost prezent Daniel Florin Vedinas, sportiv care a inceput sa practice atletismul de putin timp. Acesta s-a clasat pe pozitia a XVII-a la seniori, in cursa de zece kilometri, in timp ce Paula Todoran s-a clasa pe locul patru la senioare, in cursa de 8 kilometri, chiar daca inainte de cursa afirmase ca spera la o clasare pe podium. Am avut adversare puternice, care sunt specializate pe curse de cros si obstacole. Eu nu eram in varf de forma, mai ales ca veneam dupa o cursa de maraton si trebuia sa ma refac intr-un timp cat mai scurt, a precizat atleta pregatita de Mirel Seisanu, care, cu toate ca a terminat pe locul patru, a fost selectata in echipa Romaniei care va alerga la Campionatul European de cros, programat in 10 decembrie, in Slovenia. Chiar daca nu am urcat pe podium la final, ma bucur ca am obtinut calificarea la Campionatul European de cros, unde Romania va avea din nou echipa la senioare, dupa sapte ani de absenta. Suntem o echipa puternica, cu atlete valoroase si speram sa facem o cursa cat mai buna. Chiar daca va fi greu, speram chiar la o medalie, a mai afirmat Paula Todoran.

Primele trei pozitii la Cupa Romaniei au fost ocupate, pe rand, de Roxana Birca, de la CSA Steaua Bucuresti, Ancuta Bobocel, de la CS Dinamo Bucuresti si atleta de origine zalauana, Cristina Casandra, actualmente legitimata la CSM Suceava.

Pana la Europenele din Slovenia, alteta de la CSM Zalau va alerga in 19 noiembrie la Ekidenul din Japonia, o cursa de maraton-stafeta, la care Paula a mai luat startul in anii trecuti.

La Cupa Romaniei de la Baile Felix au fost prezenti si trei atleti de la CSS Zalau, Ioan Dan, Dan Mirsidan si Gal Sandor, primii doi concurand la juniori I, iar al treilea la juniori II. Dan Mirsidan s-a clasat la final pe locul sapte in cursa de 6 kilometri, in timp ce Ioan Dan s-a clasat pe pozitia a XV-a la finalul cursei de 4 kilometri. Gal Sandor a ocupat locul 36 la finalul cursei de juniori II.

Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau a fost reprezentat de 13 atleti la acest concurs. In cursa de juniori I, Nicolae Parnau s-a clasat pe locul 24, Cosmin Craciunas, pe pozitia a XXIX-a, iar Andrei Rat a terminat cursa pe locul 34. Cosmin Let si Gabriel Barjac au terminat unul in spatele celuilalt, primul clasandu-se pe locul 50, iar al doilea, pe 51. Patru dintre acestia au punctat si la juniori II. Parnai s-a clasat pe locul 14, Craciunas pe 18, Let pe 33, iar Barjac pe 34.

La copii 1, Claudiu Meleg, tot de la LPS Avram Iancu Zalau, a terminat pe locul noua cursa de 2.000 de metri, in timp ce Alexandru Florescu a ocupat pozitia a XVI-a la final. Robert Nichilciuc s-a clasat pe locul 23, iar Rares Nisipeanu a ocupat locul 25 la final. Tot la copii 1, dar la feminin, Denisa Somai s-a clasat pe locul 17 la finalul cursei de 1.500 de metri, Brigitta Szekeres Solyom a ocupat pozitia a XXXV-a, fiind urmata de Patricia Prodan.

In cursa de copii 2, la feminin, Timea Csalanos a ocupat locul 20 la finalul cursei de 1.200 de metri, iar Ana Pop s-a clasat pe pozitia a XXIV-a.

LPS Avram Iancu Zalau a avut reprezentanti si in cursa de juniori 3. La masculin, Silviu Garbouan s-a clasat pe locul 34 in cursa de 3 kilometri, iar la femin, Madalina Chereches a fost a XXVI-a la finalul cursei de 2 kilometri.

Alte articole

Leave a Comment