Patru medalii pentru atleţii de la CSS Zalău

Patru medalii pentru atleţii de la CSS ZalăuIoana Dan şi Dan Mirşidan au obţinut patru medalii de argint la Campionatele Naţionale pentru tineret şi Campionatele Naţionale pentru juniori I, ambele competiţii desfăşurându-se în Capitală

Săptămâna trecută au avut loc la Bucureşti Campionatele Naţionale de atletism pentru tineret şi Campionatele Naţionale de atletism pentru juniori, la care au fost prezenţi şi sportivi zălăuani, de la CSS Zalău şi LPS Avram Iancu Zalău. Dacă atleţii de la LPS Avram Iancu Zalău au obţinut clasări modeste, la distanţă mare de podium, atleţii de la CSS Zalău s-au întors acasă cu patru medalii, toate de argint.

La primul concurs, Campionatul Naţional de tineret, Ioana Dan, de la CSS Zalău, s-a clasat pe locul doi în proba de 3.000 metri obstacole, înregistrând timpul de 10 minute, 51 de secunde şi 29 de sutimi. Cu acest timp, Ioana Dan şi-a îndeplinit baremul pentru Campionatele Europene de juniori, programate în perioada 21 – 24 iulie, în Estonia. Tot în proba de 3.000 metri obstacole, Dan Mirşidan s-a clasat pe locul cinci, cu timpul de 9 minute, 54 de secunde şi 4 sutimi.

Ioana Dan şi-a continuat evoluţia bună şi la Campionatele Naţionale de juniori I, unde a obţinut două medalii de argint în probele de 3.000 metri obstacole şi 3.000 metri plat.

Dacă la Naţionalele de tineret a obţinut doar locul cinci, Dan Mirşidan a reuşit să urce pe podium la Naţionalele de juniori I, obţinând medalia de argint în proba de 3.000 metri obstacole, cu timpul de 9 minute, 33 de secunde şi 65 de sutimi. În urma acestui rezultat, şi Dan Mirşidan a obţinut calificarea la o competiţie internaţională, acesta urmând să reprezinte România la Campionatele Balcanice din perioada 17 – 18 iulie, din Bulgaria.

Pentru cei doi atleţi pregătiţi de profesorii Nicolae Radu Rus şi Andrei Radu Rus urmează alte trei competiţii importante pe plan naţional, însă abia în lunile august şi septembrie: Campionatul Naţional de seniori din 12 august, Campionatul Naţional de alergare montană din 20 august şi Campionatul Naţional de semimaraton, din 10 septembrie.

De la LPS Avram Iancu au fost prezenţi Sergiu Fărcaş, Cătălin Fărcaş şi Cosmin Crăciunaş. Cătălin Fărcaş s-a clasat pe locul 12 în proba de 1.500 metri, Sergiu Fărcaş, locul 10 în proba de 5.000 metri, în timp ce Cosmin Crăciunaş s-a clasat pe locul 16 la aceeaşi probă.

Leave a Comment