Noul sezon din Liga a IV-a debutează sâmbătă

La o săptămână de la începerea noului sezon din Liga a V-a, Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj a programat şi prima etapă din ediţia 2018 – 2019 a Ligii a IV-a. Derby-ul primei runde va avea loc la Gîlgău Almaşului, unde Dumbrava din localitate va primi vizita formaţiei CS Barcău Nuşfalău.
Formatul celui de-al patrulea eşalon a rămas la fel ca anul trecut, cu 14 echipe, acest lucru fiind votat de membri afiliaţi la Adunarea Generală din această lună.
Cu toate că au retrogradat din Liga a IV-a, reprezentanţii echipelor AS Chieşd şi CS Hida şi-au manifestat dorinţa de a continua în eşalonul patru, acelaşi lucru cerându-l şi cei din conducerea clubului Luceafărul Bălan, fosta reprezentantă a Sălajului în Liga a III-a. Dintre cele trei, doar Chieşdul a rămas în Liga a IV-a. Din Liga a V-a au promovat Voinţa Derşida şi Steaua Cosniciu, dar prima echipă nu s-a mai înscris în campionat din motive financiare.
Cu o denumire nouă, în Liga a IV-a a rămas şi Ardealul Crişeni, formaţie ce va întâlni în prima etapă Sportul Şimleu Silvaniei. Denumire nouă va avea şi Benfinca Ileanda, care va evolua sub numele de CS Ileanda, în urma sesizării făcute de clubul portughez, Benfica Lisabona, care a cerut ca formaţia din Sălaj să nu mai evolueze sub numele de Benfica.
Etapa de la finalul săptămânii va debuta sâmbătă, cu meciul dintre Olimpic Bocşa şi Silvania Cehu Silvaniei. Partida de juniori este programată la ora 15, iar cea de seniori, la ora 17.
Programul primei etape: CS Ardealul Crişeni – Sportul Şimleu Silvaniei, CS Ileanda – Rapid Jibou, Someşul Someş Odorhei – Unirea Mirşid, Olimpic Bocşa – Silvania Cehu Silvaniei, Dumbrava Gîlgău – CS Barcău Nuşfalău, Steaua Cosniciu – AS Chieşd şi Flacăra Halmăşd – CS Crasna. Partidele de juniori sunt programate duminică la ora 15, iar cele de seniori, la ora 17.

Leave a Comment