Mircea Tutovan a fost înmormântat cu salve de puşcă

Familia, prieteni, foşti colegi de echipă, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Volei, ai SCM Zalău, ai HC Zalău şi ai autorităţilor locale şi judeţene au fost prezenţi miercuri după-amiaza la capela din satul Biuşa, comuna Benesat, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel supranumit „Tunarul Europei”.

Pe sicriul cu trupul neînsufleţit al marelui voleibalist au fost aşezate două tricouri, unul al echipei Dinamo Bucureşti, cu care Tutovan a câştigat 10 titluri de campion, Cupa Cupelor şi Cupa Campionilor Europeni, iar celălalt tricou a fost al echipei naţionale a României, pentru care fosta glorie a voleiului românesc a „bifat” peste 300 de meciuri. Alături de cele două tricouri a fost aşezată şi o minge de volei cu mesaje şi autografe din partea colegilor şi prietenilor.

De-a lungul carierei, Tutovan a primit diferite premii şi distincţii, fiind decorat cu Medalia naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a. La ceremonia funerară a fost prezent şi un grup de jandarmi, iar în momentul în care sicriul a fost coborât în groapă, au fost trase trei salve de puşcă.

Mircea Tutovan a decedat luni dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, acolo unde fusese internat cu câteva zile înainte. În 13 martie, fostul mare voleibalist ar fi împlinit 72 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

4 Thoughts to “Mircea Tutovan a fost înmormântat cu salve de puşcă”

  1. […] Familia, prieteni, foşti colegi de echipă, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Volei, ai SCM Zalău, ai HC Zalău şi ai autorităţilor locale şi judeţene au fost prezenţi miercuri după-amiaza la capela din salut Biuşa, comuna Benesat, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel supranumit „Tunarul Europei”. Pe sicriul cu trupul neînsufleţit al marelui voleibalist au fost aşezate două tricoruri, unul al echipei Dinamo Bucureşti, cu care Tutovan a câştigat 10 titluri de campion, Cupa Cupelor şi Cupa Campionilor Europeni, iar celălalt tricou a fost al echipei naţionale a României,… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    l ierte a fost un mare dpory

  3. Anonim

    Sincere condoleante familiei!

  4. Anonim

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Leave a Comment