Marius Muntean vrea să promoveze Jiboul în Liga a III-a

Marius Muntean vrea să promoveze Jiboul în Liga a III-aDeşi sunt echipe în Liga a IV-a care au buget mai mare decât al formaţiei Rapid Jibou, gruparea de pe malul Someşului a stabilit ca obiectiv pentru sezonul următor promovarea în Liga a III-a. Jibouanii au programate câteva amicale de lux în această vară.

Deşi alte echipe din Liga a III-a şi chiar şi din Liga II-a nu au început încă pregătirile pentru noul sezon, Rapid Jibou, echipă ce activează în Liga a IV-a Sălaj, a început de o săptămână pregătirile pentru sezonul 2011 – 2012.

Noua conducere tehnică, Marius Muntean – antrenor principal şi Adrian Fărcaş – antrenor secund, a stabilit ca obiectiv pentru sezonul viitor promovarea în Liga a III-a. Obiectivul este clar, promovarea în Liga a III-a. Am început pregătirile de o săptămână şi suntem 15 jucători la antrenament, în ideea în care până acum eram 6 – 7, ne-a declarat antrenorul secund al jibouanilor, Adrian Fărcaş, care este şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj.

Bugetul echipei pentru sezonul următor va fi destul de redus, Primăria Jibou fiind în continuare singurul susţinător al echipei. Totuşi, Adrian Fărcaş consideră că valoarea jucătorilor de la Rapid Jibou va conta mai mult decât bugetul celorlalte echipe cu care jibouanii se vor lupta în sezonul viitor pentru primul loc în judeţ. Din punct de vedere financiar nu stăm prea bine, însă eu consider că din punct de vedere valoric, vom avea cea mai bună echipă în sezonul viitor.

Revenit pe banca echipei Rapid Jibou, după o pauză de mai bine patru ani, antrenorul Marius Muntean este conştient că nu va fi uşor să realizeze ceea ce şi-a propus la Jibou, adică promovarea în Liga a III-a. Mi s-a propus să revin ca antrenor la Jibou şi am acceptat pentru că mi s-a spus că se doreşte promovarea. Sigur că va fi greu să obţinem ceea ce ne-am propus, mai ales că bugetul este mic, dar ţinând cont de valoarea lotului cred că avem şanse mari la promovare. Depinde foarte mult de jucători, de modul în care se vor pregăti şi se vor prezenta la meciurile din campionat, a precizat Muntean.

Rapid Jibou are programate în această vară câteva jocuri de verificare, printre adversari fiind echipe din Liga a II-a şi chiar din Liga I.

Primul amical a avut loc chiar sâmbătă, la Bistriţa, în faţa echipei Gloria II Bistriţa, iar următorul joc de verificare va avea loc împotriva nou-promovatei în Liga a III-a, Olimpia Satu Mare. Printre adversarii echipei din Jibou se află şi FC Bihor Oradea, echipă care ar putea primi, totuşi, licenţa pentru a evolua în Liga I. FC Maramureş Universitar Baia Mare, echipă ce a terminat pe primul loc în Seria a VI-a din Liga a III-a, Luceafărul Oradea, formaţie ce a promovat în Liga II-a şi FC Zalău se află şi ele printre adversarele jibouanilor din această vară.

Adrian Fărcaş a programat şi un meci împotriva echipei Juventus Bucureşti. Am discutat cu cineva din conducerea lor şi ne-au promis că dacă mergem să jucăm la ei, ne asigură masa şi cazarea, a mai menţionat antrenorul secund al Rapidului.

Leave a Comment