Luptătorii zălăuani, cei mai buni la Memorialul „Bălănean Chelement”

Sala de lupte libere din cadrul Stadionului Municipal a găzduit sâmbătă cea de-a VII-a ediţie a Memorialului „Bălănean Chelement”, eveniment la care au participat peste 90 de sportivi de la cluburi din Satu Mare, Cluj, Hunedoara, Gherla şi Zalău.
De la Zalău, au participat doar sportivi de la CSS Zalău, care au avut, de altfel, şi cea mai bună evoluţie.
Nouă dintre luptătoprii zălăuani s-au clasat pe primul loc la final la categoriile de greutate la care au participat, trei au obţinut locul doi, iar doi sportivi s-au clasat pe poziţia a treia.
La finalul competiţiei, s-a alcătuit şi un clasament pe cluburi, iar CSS Zalău a obţinut primul loc, fiind urmat ce clubul din Satu Mare, de CSM Cluj şi CSS Hunedoara, iar pe ultima poziţie s-a clasat clubul din Gherla.
Sportivii clasaţi pe primele trei locuri au primit diplome şi medalii, iar primelor trei cluburi li s-a acordat câte un trofeu.
Premiile pentru această competiţie au fost puse la dispoziţie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj.
Bălănean Chelement s-a născut în Jibou, dar, după terminarea clasei a VIII-a, a urmat Şcoala Profesională la Reşiţa, unde a început să practice luptele libere. După câţiva ani a fost legitimat la Steaua Bucureşti, unde a obţinut cele mai bune rezultate din carieră, devenind multiplu campion naţional şi câştigând o serie de concursuri internaţionale. A ajuns, la un moment dat, să lupte pentru CSS Satu Mare, după care a devenit antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. De altfel, Bălănean Chelement a fost chiar primul antrenor de lupte de la CSS Zalău, iar printre sportivii pe care i-a pregătit se numără fraţii Gheorghe şi Căprian Stanciu.
Bălănean a încetat din viaţă în anul 2008, la vârsta de 58 de ani.

Leave a Comment