UPDATE: Luceafărul Bălan a câştigat Cupa României la „loteria” penalty-urilor

Partidă disputată sâmbătă, pe Stadionul „Rapid” din Jibou, în finala fazei judeţene a Cupei României, unde s-au întâlnit campioana Luceafărul Bălan şi ocupanta locului nouă, CS Crasna. În ciuda diferenţei pe care o arată clasamentul de la finalul sezonului, Crasna a jucat sâmbătă de la egal la egal cu formaţia antrenată de Marius Paşca. Scorul final a fost egal la finalul celor 90 de minute, 1 – 1, acelaşi rezultat fiind şi după cele două reprize de prelungiri. La loteria penalty-urilor, câştig de cauză a avut echipa din Bălan, care s-a impus cu scorul de 7 – 6 (8 – 7 la general).
Fără aportul câtorva titulari, cei mai importanţi fiind Mihai Bode şi Toth Karoly, echipa din Bălan s-a impus cu greu în faţa celor de la CS Crasna. Scorul l-au deschis jucătorii pregătiţi de Marius Paşca, după 25 de minute, prin Gabriel Buda, care a reluat balonul cu latul în plasă după o centrare venită de pe partea stângă.
Trei minute mai târziu, Cristian Marcu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Paul Unimătan a acordat lovitură de pedeapsă pentru CS Crasna. Portarul Marcel Petcu a apărat penalty-ul executat de Daniel Cenan, iar Bălanul a rămas în avantaj. Goalkeeper-ul Bălanului a fost „înger şi demon” în prima repriză. După ce a apărat lovitura de pedeapsă, Petruc a devenit „demon” în minutele de prelungiri ale primei reprize. Acesta a degajat greşit mingea din colţul careului de 6 metri, Daniel Cenan a profitat şi a restabilit egalitatea. Crasna a fost parcă mai periculoasă în partea secundă, profitând şi de câteva accidentări în tabăra adversă, dar fără rezultat pe tabelă.
În reprizele de prelungiri, ambele echipe au trecut pe lângă golul victoriei, cea mai mare ocazie aparţinându-i echipei din Crasna, în minutul 118, când şutul trimis de Daniel Cenan din marginea careului de 16 metri a lovit bara transversală.
S-a ajuns la loviturile de pedeapsă, unde Crasna a ratat al şaptelea penalty, executat de Alin Chirilă.
„Am avut câteva absenţe importante în partida de astăzi (sâmbătă, n.r.), iar în astfel de meciuri, cu o încărcătură specială, acest aspect contează mult. Mi-aş fi dorit să am tot lotul la dispoziţie, având în vedere că era ultimul meci oficial înaintea celor două jocuri de baraj cu Olimpia II Satu Mare. Am câştigat la loteria penalty-urilor, este adevărat, dar, cu toate acestea, felicit jucătorii. Am întâlnit un adversar care s-a aşezat bine în teren dar, una peste alta, consider că a fost un meci plăcut. Felicit jucătorii pentru faptul că în acest an am reuşit să ne îndeplinim cele două obiective pe plan local”, a declarat antrenorul Marius Paşca la finalul jocului.
De cealaltă parte, antrenorul Liviu Feraru consideră că partida a fost una echilibrată, în care echipa sa a avut ghinion în final. „A fost o partidă în care a dominat fair-play-ul, iar organizarea a fost bună. Am încercat să ne apărăm şi să îi prindem pe contraatac. Cred că am dominat jocul în multe momente, am avut ocazii, chiar şi bară în ultimele minute din reprizele de prelungiri. Am avut ghinion la loviturile de la 11 metri. Felicit echipa din Bălan şi îi urez baftă în cele două meciuri de baraj pentru promovarea în Liga a III-a”, a afirmat Feraru.
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Marius Rus (min. 120, Cătălin Coste), Bogdan Noje, Vlad Negrean (min. 62, Flaviu Conţ), Gabriel Buda, Marius Haiduc, Mihai Molnar, Flaviu Porumb (min. 55, Andrei Teglaş), Maior Istvan şi Adrian Pop. Antrenor: Marius Paşca
CS Crasna: Kovacs Istvan – Claudiu Cornaci, Dobrai Tibor, Onica Cristian (min. 111, Antal Robert), Ionuţ Iacob, Cristian Marcu (min. 79, Szigyarto Zsolt), Mihai Cherecheş, Rareş Hossu, Banyik Norbert (min. 77, Alin Chirilă), Daniel Cenan şi Nagy Beniamin. Antrenor: Liviu Feraru

Leave a Comment