Zălăuanii, provocaţi să pedaleze pentru refacerea trecerilor de pietoni din oraş

poza3poza1

Zălăuanii, de toate vârstele, sunt aşteptaţi să se implice activ la refacerea trecerilor de pietoni din oraş prin particparea la cea de-a patra ediţie a “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, ce se desfăşoară sâmbătă, 13 iunie, pe platoul de marmură din centrul municipiului, eveniment care promovează într-o manieră interactivă și neconvențională importanța regulilor de siguranță rutieră. Cei interesaţi trebuie să vină la eveniment şi să se urce pe una din cele cinci biciclete statice conectate la un sistem inteligent ce transformă fiecare secundă de pedalat în kilometri de siguranţă. Nu contează vârsta, ci dorinţa de a ajuta. La fiecare zece kilometri pedalaţi, Michelin trasează o linie din trecerile de pietoni care au nevoie de recondiţionare. Totodată, ediţia din acest an cuprinde activităţi diverse, care vor ajuta participanţii de toate vârstele să înţeleagă şi să asimileze cele “Zece Reguli de Aur ale Siguranţei Rutiere”, sub conceptul umbrelă „De eşti mic sau de eşti mare, Siguranţa e foarte tare!”.
Activităţile au debutat la ora 10, urmând să se încheie în jurul orei 18, iar startul acestora a fost  dat chiar de directorul general al Platformei Industriale Michelin Zalău, Sean Parry, care, alături de primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, s-a numărat printre primii care au pedalat pentru renovarea trecerilor de pietoni din oraş. „Accidentele rutiere sunt una din principalele cauze de deces la nivel mondial. Acest fapt ar trebui să fie preocuparea fiecăruia dintre noi, deoarece pe șosea nu suntem responsabili doar de viața noastră, ci și de a celorlalți participanți la trafic. Vă invităm astăzi să experimentați regulile siguranței rutiere prin activități captivante care, în cele din urmă, vor contribui la siguranța dumneavoastră și sperăm că vă vor transforma în ambasadori ai siguranței rutiere. Una dintre activități vă oferă ocazia de a contribui la creșterea siguranței rutiere din Zalău, pedalând pe una din aceste biciclete, strângând kilometri de siguranță rutieră pentru Zalău. Michelin va transforma kilometrii pedalați de voi în treceri de pietoni renovate în oraș”, a declarat, în deschiderea evenimentului, reprezentantul producătorului de anvelope, organizatorul manifestării.

De asemenea, participanţii înscrişi la eveniment vor participa automat la o tombolă, iar cei mai norocoşi pot câştiga unul din cele trei cursuri de conducere defensivă.

Leave a Comment