Liviu Unguruşan, premiat pentru promovarea culturismului românesc

Era anul 1983 când Liviu Unguruşan a înfiinţat prima secţie de culturism din Sălaj, în cadrul clubului Armătura Zalău, secţie afiliată în acelaşi an la Federaţia Română de Haltere şi Culturism. În cei 40 de ani de activitate în acest sport, zălăuanul a obţinut o serie de rezultate notabile, fiind multiplu medaliat la Campionatul Naţional de Culturism, iar la un moment dat cooptat şi în lotul naţional. Şi-a înfiinţat propriul club, CS Alfa Zalău, având sportivi care s-au remarcat la competiţiile naţionale. Şimleuanul Ioan Santavan a concurat chiar zilele trecute la categoria masters în cadrul Campionatului Naţional, obţinând primul loc la bodybuilding şi locul doi la bodybuilding clasic.

Cu ocazia Campionatului Naţional desfăşurat zilele trecute la Sibiu, Federaţia Română de Culturism şi Fitness a organizat şi o gală de premiere a celor care au contribuit la dezvoltarea culturismului românesc de-a lungul anilor.

„În calitate de veteran al culturismului românesc din perioada anilor 1985-2000, îţi adresăm invitația de a fi prezent la GALA DE PREMIERE organizată cu ocazia Campionatului Național, o seară specială a recunoașterii performanței de care ai dat dovadă”, este o parte din textul scris pe invitaţia primită şi de Liviu Unguruşan.

Zălăuanul a primit atât o diplomă din partea FRCF, cât şi una din partea Federaţiei Internaţionale.

„M-am simţit onorat să mă aflu printre aproximativ 20 de invitaţi ai Federaţiei Române de Culturism şi Fitness şi mă bucur că efortul nostru, dar şi rezultatele obţinute de-a lungul anilor sunt apreciate. Îmi aduc aminte cu bucurie şi nostalgie de anul 1983, când am înfiinţat prima secţie de culturism din Sălaj, la Armătura Zalău. La primul concurs organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, sala a fost arhiplină. Sunt foarte mulţi tineri şi adulţi care practică astăzi culturismul, chiar dacă nu o fac la nivel de performanţă. Cei care vor să facă performanţă în acest sport, pot să mă contacteze fără nicio reţinere, îi ajut cu mare drag”, a afirmat Liviu Unguruşan.

Culturistul zălăuan a mai fost premiat şi în 2013 de FRCF, tot în cadrul unui Campionat Naţional, desfăşurat în acel an la Bistriţa.

„Omul Liviu Unguruşan este o personalitate a culturismului românesc, un veteran pe care orice organizaţie sportivă şi l-ar dori în componenţă”, a precizat la acea vreme Gabriel Toncean, preşedintele FRCF.

Leave a Comment