Liviu Antal: “Autoritatile locale din Simleu Silvaniei puteau macar sa ma felicite”

Liviu Antal: “Autoritatile locale din Simleu Silvaniei puteau macar sa ma felicite”

Devenit in premiera in aceasta vara campion national al Romanei cu Otelul Galati, simleuanul Liviu Antal a castigat cu gruparea galateana si Supercupa Romaniei. Antal a fost titular in duelul pe care Otelul l-a castigat cu 1 – 0 in fata echipei Steaua Bucuresti, antrenorul Dorinel Munteanu folosindu-l pana in ultimul minut.

Sunt primele doua trofee din cariera pentru Antal, insa acesta spera sa nu fie si ultimele.

Din 2009, de cand joaca la Otelul Galati, fotbalistul simleuan a marcat 14 goluri, sapte din ele in sezonul trecut. Cele mai importante reusite le considera cele din meciurile cu CFR Cluj si FC Timisoara, ambele din retur.

Idolul sau este italianul de 33 de ani Gennaro Gattuso, care joaca la AC Milan din 1999.

Reporter: Liviu, felicitari pentru noul trofeu. Te asteptai sa castigi si Supercupa cu Otelul?

Liviu Antal: Multumesc. Sincer sa fiu, la inceputul campionatului nu ma asteptam sa castigam nici campionatul, nici Supercupa Romaniei. Insa, prin incredere si multa munca am reusit sa obtinem cele doua performante. Sunt foarte bucuros ca am castigat cu Otelul cele doua trofee, care sunt foarte importante atat pentru club, cat si pentru mine.

Rep.: Are Otelul puterea sa reediteze performanta din sezonul trecut?

L.A.: E greu de spus, pentru ca si celelalte echipe s-au intarit foarte mult, dar totul e posibil. Nici in acest an nu ne-a dat nimeni nicio sansa la inceput, asa ca poate surprindem inca o data in acest sezon. Depine numai de noi acest lucru.

Rep.: Te-ai gandit ca vei ajunge la doar 22 de ani sa devii campion si castigator al Supercupei?

L.A.: Sa fiu sincer, nu ma asteptam, mai ales cu Otelul Galati, care nu a mai castigat pana acum campionatul. Sunt primele doua trofee pentru Galati si pentru Moldova, care vor ramane in istorie.

Rep.: Care a fost cel mai important gol pe care l-ai marcat in sezonul trecut?

L.A.: Cel cu CFR Cluj, cand am invins cu 1 – 0. Aveam mare nevoie de victorie pentru ca daca nu castigam se distanta Timisoara de noi si se cam termina campionatul. A mai fost si golul din meciul cu Timisoara, cand am castigat cu 2 – 1, iar eu am marcat primul gol. A fost meciul la finalul caruia am inceput fiesta.

Rep.: Urmeaza Liga Campionilor, competitie in care veti debuta in acest sezon. Crezi ca va face fata Otelul celei mai puternice competitii intercluburi?

L.A.: Pana la Liga Campionilor avem de jucat cateva meciuri in campionat, peste care sper sa trecem cu bine. Cred insa ca daca vom fi la fel de uniti si vom juca cu aceeasi determinare putem face surprize. Sper sa si reusim.

Rep.: Ai vreo preferinta la tragerea la sorti?

L.A.: Va dati seama ca as vrea sa intalnesc echipe precum FC Barcelona sau Real Madrid, dar pentru binele echipei as dori echipe mai putin cotate. Oricum, la acest nivel toate echipele sunt valoroase.

Rep.: Stiu ca ai fost in aceasta vara acasa, la Simleu. Cum te-au primit prietenii si simleuanii, in general?

L.A.: Da, am fost pentru cateva zile pentru ca a urmat actiunea lotului national, unde am fost si eu convocat. Parintii ma primesc intotdeauna cum se cuvine. Nu am cuvinte sa ma exprim cu cata bucurie si caldura ma primesc. Am foarte putini prieteni la Simleu, pentru ca vin foarte rar acasa.

Rep.: Autoritatile locale te-au sunat macar sa te felicite pentru performanta obtinuta?

L.A.: Nu, desi, sincer, ma asteptam sa fiu macar sunat si felicitat. Totusi, sunt primul jucator din Simleu care joaca in Liga I, care a luat campionatul si care a fost convocat la nationala. Sunt, totusi niste performante, cu care cred ca se poate mandri orasul Simleu Silvaniei.

Rep.: Apropo de parinti, ce te-a determinat sa-ti faci acel tatuaj cu familia?

L.A.: Asa ii simt tot timpul mai aproape de mine. Vreau sa le multumesc atat parintilor, cat si surorii mele ca au fost tot timpul alaturi de mine, chiar si la Supercupa. Fara ei nu puteam ajunge la acest nivel.

Rep.: Ai intrat in ultimul an de contract cu Otelul. Vei continua si dupa incheierea sezonului 2011 – 2012?

L.A.: Vreau sa-mi respect contractul cu Otelul Galati. Imi doresc sa fiu sanatos si sa joc cat mai bine pentru aceasta echipa.

Rep.: Referitor la echipa nationala, la care ai mai fost convocat, iar in aceasta vara ai si debutat, crezi ca vei ramane si in atentia selectionerului Victor Piturca?

L.A.: Depinde doar de mine acest lucru. Sper sa am evolutii cat mai bune la echipa de club, pentru a-l convinge pe domnul Piturca sa ma convoace la lotul national.

Rep.: Cum te-ai simtit in aceasta vara cand ai debutat la lotul national?

L.A: Va dati seama ca am fost foarte onorat ca am putut sa reprezint Romania. Mi s-a implinit inca un vis.

Leave a Comment